`

ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Evangelos Valtikos Architecture Practice

Νέα Σμύρνη, Ελλάδα

WEBSITE

TAYTOTHTA

Evangelos Valtikos Architecture Practice

Βαλτικός Ευάγγελος MSc. Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ

Ο Βαγγέλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Χίου ενώ ζει και εργάζεται στην Αθήνα και τη Χίο. Πρόκειται για νέο Αρχιτέκτονα Μηχανικό με έμπρακτη εμπειρία στον κλάδο της αρχιτεκτονικής και του σχεδιασμού. Κατέχει ισχυρές τεχνικές και επαγγελματίες δεξιότητες σχεδιασμού με Μάστερ (MSc.) στη Συντήρηση και Αποκατάσταση Ιστορικών Κτιρίων και Συνόλων και 5ετές επαγγελματικό πτυχίο (ίσο με το M. of Arch.) στην Αρχιτεκτονική από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο της Αθήνας. Ειδικεύεται σε μεθοδολογίες και πρακτικές προστασίας της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς καθώς και στο βιώσιμο σχεδιασμό. Παράλληλα με την πρακτική της αρχιτεκτονικής έχει ασχοληθεί και με την ακαδημαϊκή της διάσταση καθώς έχει διατελέσει επικουρικό διδακτικό έργο στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο μάθημα της Αρχιτεκτονικής Σύνθεσης ενώ έχει συμμετάσχει και ως εισηγητής σε συνέδρια του κλάδου.

Μπορείτε να εντοπίσετε άρθρα του στον Τύπο καθώς και δημοσιεύσεις έργων στα οποία έχει συμμετάσχει σε έγκριτα ελληνικά περιοδικά αρχιτεκτονικής.

Πρόσφατα βραβεύτηκε με το Bronze Lighting Award 2022 για τη μελέτη φωτισμού του οδοντιατρείου Odontomorphosis στο Κολωνάκι ενώ είναι υποψήφιος για βραβείο Αρχιτεκτονικής DOMA22 για το ίδιο έργο. Συμμετοχές του σε φοιτητικούς διεθνής διαγωνισμούς έχουν φτάσει σε finalist επίπεδο. 

Το γραφείο ασχολείται με αρχιτεκτονικές μελέτες κάθε κλίμακας ακολουθώντας μια αρχιτεκτονική προσέγγιση που εστιάζει στο χρήστη του χώρου και στην εις βάθος μελέτη της εμπειρίας του σε αυτόν. Λαμβάνοντας πάντα υπόψη αισθητικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά, τα έργα του γραφείου έχουν πάντα ως σκοπό την αναζήτηση πρωτότυπων και εναλλακτικών τρόπων επίλυσης που απαντούν δημιουργικά στις εκάστοτε ανάγκες.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Evangelos Valtikos Architecture Practice
Evangelos Valtikos Architecture Practice
Evangelos Valtikos Architecture Practice

Κωνσταντινουπόλεως, Νέα Σμύρνη, Ελλάδα

Το μήνυμά σας εστάλει με επιτυχία.
Ευχαριστούμε πολύ.

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες