`

ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

T&T Architects

Θεσσαλονικη, Ελλάδα

WEBSITE

TAYTOTHTA

Οι T&T Architects  είναι το αρχιτεκτονικό σχήμα που προέκυψε από τη συνεργασία των αρχιτεκτόνων Λίζας Τικταπανίδου και Διονύση Τσάση.

Συνεργάζονταν περιστασιακά από το 2006  μέχρι το 2013 οπόταν και  συστεγάσθηκαν  στο γραφείο της οδού Παπαμάρκου και δημιούργησαν τους T&T Architects,  ενώνοντας την εμπειρία τους σε διαφορετικού τύπου έργα ο καθένας, τόσο αρχιτεκτονικά, όσο και εικαστικά: Κατοικία, Αναπλάσεις, Δημόσια κτίρια, Αποκαταστάσεις, Εκθεσιακούς Χώρους, Εικαστικές Εγκαταστάσεις, Ζωγραφική. Ο κοινός τόπος βρέθηκε στο interior design κατοικιών  και επαγγελματικών χώρων, πεδίο προηγούμενης ενασχόλησης και των δύο, όπου δοκιμάστηκε  η συνύπαρξη και συνέκφραση δύο διαφορετικών τρόπων προσέγγισης του αρχιτεκτονικού έργου: Η μία προσέγγιση έχει  σαν αφετηρία κυρίως το νόημα (concept),αναζητώντας το μύθο  μέσα από το σχεδιασμό,ενώ η άλλη προσέγγιση ξεκινά από  τα συμφραζόμενα (contex), δηλαδή τις διάφορες "πραγματικές"παραμέτρους, μέσα από το χειρισμό των οποίων προκύπτει η αρχιτεκτονική πρόταση. Σε κάθε έργο, οι προσεγγίσεις αυτές συγκρούονται και διαντιδρούν στενά μεταξύ τους, επιδιώκοντας τελικά με έναν συμπληρωματικό τρόπο, να δημιουργήσουν χώρους  με "περιεχόμενο" που να απαντούν σαφώς σε ζητήματα λειτουργικά, κόστους,  χρόνου υλοποίησης, ένταξης στον αστικό ιστό, τον ιστορικό τόπο ή το τοπίο αλλά και σε ζητήματα  νοήματος και μύθου, στοιχεία τα οποία συνδιαμορφώνουν το  αρχιτεκτονικό αποτύπωμα του γραφείου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

T&T Architects
T&T Architects
T&T Architects
T&T Architects
T&T Architects
T&T Architects
T&T Architects
T&T Architects
T&T Architects
T&T Architects
T&T Architects
T&T Architects
T&T Architects
T&T Architects
T&T Architects
T&T Architects

ΕΡΓΑ

Παπαμαρκου 42, Θεσσαλονικη, Ελλάδα

Το μήνυμά σας εστάλει με επιτυχία.
Ευχαριστούμε πολύ.

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες