`

ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!
Architizer A+ Awards 2020

Architizer A+ Awards 2020

Archetype team - 28/07/2020 ΧΡΟΝΙΚΟ

To αρχιτεκτονικό γραφείο A31 με το έργο του Nonagriam Twins (Δύο Εξοχικές Κατοικίες στην Άνδρο) διεκδικεί μια σημαντική διάκριση στον παγκόσμιο διαγωνισμό του Architizer A+ Awards 2020.

Το έργο βρίσκεται στους πέντε φιναλίστ γεγονός που αποτελεί ήδη μια επιτυχία για την προβολή της Ελληνικής Αρχιτεκτονικής.
Στο λινκ που ακολουθεί δείτε την διαδικασία της ψηφοφορίας ΕΔΩ

Δείτε την παρουσίαση του έργου στην ενότητα "Αρχιτεκτονική" του Archetype ΕΔΩ

Nonagriam Twins (Δύο Εξοχικές Κατοικίες στην Άνδρο)
Tο συγκρότημα κατοικιών συνολικού εμβαδού 600 μ² βρίσκεται ανάμεσα στις άγριες βουνοκορφές της Άνδρου, τις κτηνοτροφικές κοιλάδες και τους καταρράκτες, και αποτελείται από δύο μονοκατοικίες Νοτιοδυτικού προσανατολισμού, εντός μίας έκτασης 9200 μ². Η Κατοικία Α αποτελείται από έναν χώρο διημέρευσης καθιστικό-τραπεζαρία, κουζίνα, λουτρό, δύο εν σειρά υπνοδωμάτια με θέα τη θάλασσα, ένα υπόσκαφο master bedroom, καθώς και έναν αυτόνομο ξενώνα σε χαμηλότερο επίπεδο.  Η κατοικία Α συνδέεται οργανικά μέσω κλίμακας με το υφιστάμενο πέτρινο “κελί”. Η Κατοικία Β αποτελείται και αυτή με τη σειρά της από έναν χώρο διημέρευσης καθιστικό-τραπεζαρία, κουζίνα, λουτρό, ένα υπνοδωμάτιο με θέα τη θάλασσα και δύο υπόσκαφα υπνοδωμάτια, στα οποία η πρόσβαση επιτυγχάνεται  μέσω εσωτερικής αυλής-αιθρίου. Η κατοικία διαθέτει αυτόνομο ξενώνα σε χαμηλότερο επίπεδο, ενώ και οι δύο κατοικίες διαθέτουν υπόγειο και κολυμβητική δεξαμενή.

Ο σύγχρονος και λιτός σχεδιασμός φέρει καθαρές γραμμές και συνδέεται οργανικά με το φυσικό τοπίο της Άνδρου. Η ανάγκη για πλήρη ένταξη στον περιβάλλοντα χώρο τού υπό ανέγερση συγκροτήματος αφενός, καθώς επίσης και η ανάγκη για μέγιστη αξιοποίηση της απρόσκοπτης θέας προς τη θάλασσα αφετέρου, οδήγησαν στη δημιουργία χώρων με μεγάλα ανοίγματα δίχως υποστυλώματα και τοίχους πλήρωσης. Η στέψη των κατοικιών επιτυγχάνεται με τη χρήση δύο πλακών–στεγάστρων από σκυρόδεμα, οι οποίες για λόγους πλήρους ένταξης στο περιβάλλον αντιμετωπίζονται ως "φυτεμένα δώματα"–“green roofs”. Το αποτέλεσμα είναι δύο κατοικίες υψηλής αισθητικής αξίας, που εξασφαλίζουν ιδιωτικότητα, ενώ παρέχουν απρόσκοπτη θέα στο απέραντο γαλάζιο.

Τόσο η ψύξη όσο και η θέρμανση των κατοικιών, επιτυγχάνονται με σύστημα γεωθερμίας, μειώνοντας σημαντικά τις ενεργειακές ανάγκες, τόσο κατά τους χειμερινούς όσο και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι πράσινες στέγες συμβάλλουν στην ενεργειακή εξοικονόμηση, ενώ παράλληλα εναρμονίζονται πλήρως με την ομορφιά του κυκλαδικού φυσικού τοπίου.

Αρχιτεκτονική μελέτη: Πραξιτέλης Κονδύλης
Ομάδα μελέτης: Ηρώ Παπαδοπούλου, Στέφανος Νασόπουλος
Επιφάνεια οικοπέδου: 9.135 μ² 
Συνολικό εμβαδόν κτηρίων: Α κατοικία 297.14 μ²,  Β κατοικία 309.88 μ²
Περιοχή: Άνδρος 
Έτος μελέτης: 2015

 

PRODUCT CATALOGUE

Magnistretch Mattress

Magniflex Hellas

Υαλοσανίδα GLASROC X

SAINT GOBAIN

ES64 LESS FRAME 2.0 ΕΤΕΜ

ETEM

HAGODECK Kαλύμματα φρεατίων με επιλογή τελικής επιφάνειας

CARAMONDANI HELLAS
ALL PRODUCTS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ένα παρελθοντικό μέλλον | Ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου των Μυκηνών

Δήμητρα Πατσιώτη - 24/06/2024

The Renaissance Theatres

Archetype team - 21/06/2024

AI: Αντιγραφή Ιδανική ή Αναπαράσταση Ιδεατή;

Τάσος Γιαννακόπουλος - 19/06/2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

April Issue | 2024
ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΥΧΗ
SUBSCRIBE

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες