`

ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!
Design Society - Η νέα ενημερωτική πλατφόρμα για το design και τις τέχνες

Design Society - Η νέα ενημερωτική πλατφόρμα για το design και τις τέχνες

Archetype team - 10/06/2022 ΝΕΑ

Το Archetype, ως ένας καθιερωμένος πια χώρος ενημέρωσης και επικοινωνίας της αρχιτεκτονικής σε όλο της το φάσμα, έχει κατορθώσει στην έως τώρα πορεία του να αποτελέσει σημείο συνάντησης και σκέψης αρχιτεκτόνων, θεωρητικών και σπουδαστών, δίνοντας βήμα και φιλοξενώντας διάφορες απόψεις σχετικά με την αρχιτεκτονική και τον χώρο. Σε συνέχεια αυτού του εγχειρήματος, το Design Society (designsociety.gr), η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα της Demand, εισχωρεί στο εσωτερικό τής αρχιτεκτονικής και στον δημιουργικό περιβάλλοντα χώρο της, προτείνοντας ένα διαφορετικό σημείο συνάντησης με κοινή όμως βάση, στοχεύοντας στην εξερεύνηση και την προώθηση του design τόσο στην commercial όσο και στην πιο πειραματική μορφή του.

Ποια η σχέση της αρχιτεκτονικής με το design, και ποια η σχέση του design με τα εικαστικά; Το κουβάρι αυτό ξετυλίγεται με τα εβδομαδιαία άρθρα του Design Society, που καλύπτουν όλες αυτές τις εκδοχές του design ενώνοντας κοινό (αλλά και συγγραφείς δυνητικά), από τα δύο site. Λαμβάνοντας υπόψη το σημαντικό κενό στον χώρο της ενημέρωσης αλλά και της προώθησης και κοινωνικοποίησης καλλιτεχνών, σχεδιαστών, συλλεκτών και γενικότερα ειδικών ή/και φίλων του design, ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια, στην οποία η συχνή ενημέρωση και η ανοιχτή φιλοξενία αποτελούν τις βασικότερες επιδιώξεις για τη δημιουργία της νέας κοινότητας: του Design Society!

R_t4V0BstA.jpg


Στην πλατφόρμα παρουσιάζονται άρθρα που καλύπτουν όλες τις εκδοχές του design, οι οποίες, όπως είναι φυσικό, συνομιλούν και με άλλους δημιουργικούς κλάδους, δηλαδή τα εικαστικά, την αρχιτεκτονική, το interior και το fashion design. Η θεματολογία των άρθρων καλύπτει όλο το φάσμα του design, από την ιστορία και τις απαρχές του, μέχρι σύγχρονα κοινωνικά και επίκαιρα ζητήματα, όπως είναι η οικολογία, οι σπουδές φύλου, η αποαποικιοποίηση, τα blue humanities, καθώς επίσης και η συνύπαρξη όλων των παραπάνω αναφορικά με συλλογικά και ατομικά πρότζεκτ γνωστών ή λιγότερο γνωστών brand και studio από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Το DS, με εκτενείς και συνοπτικές συνεντεύξεις αλλά και παρουσιάσεις, θα δίνει βήμα στους δημιουργούς να “γνωριστούν” με τους αναγνώστες. Έτσι, απευθυνόμενοι οι ίδιοι στην κοινότητα, μπορούν να επικοινωνήσουν τα παλιά και νεότερα project τους, τη σχέση της Ελλάδας με τον κλάδο του design, τη σχέση τους με τα υλικά και τη βιωσιμότητα, και τη διαδικασία που ακολουθούν για την παραγωγή και προώθηση της δουλειάς τους. 

2s9Q5AbIQJ.jpg

Ήδη, στον σύντομο χρόνο λειτουργίας του, το DS έχει φιλοξενήσει σημαντικές συνεντεύξεις διεθνώς αναγνωρισμένων designers και studio, όπως της Laure Jaffuel, του Κώστα Λαμπρίδη και του Studio Materiality, ενώ επίσης έχουν παρουσιαστεί σημαντικοί σχεδιαστές και θεσμοί όπως ο Philippe Malouin, τα Crosby Studios, το Open House Athens και η Biennale Αρχιτεκτονικής της Βενετίας.

Η ομάδα του Design Society αποτελείται από σχεδιαστές, αρχιτέκτονες, εικαστικούς, ιστορικούς και θεωρητικούς τέχνης και αρχιτεκτονικής, δημιουργώντας έτσι μια κοινότητα που πρώτα η ίδια, στο εσωτερικό της, ασχολείται με πάθος και προσωπικό ενδιαφέρον με τα ζητήματα τα οποία παρουσιάζει στο κοινό. 

Τέλος, στόχος του περιοδικού είναι να γίνει σημείο συνάντησης της ελληνικής -και όχι μόνο- design κοινότητας που παρουσιάζει και προωθεί. Για τον λόγο αυτόν, σε τακτά χρονικά διαστήματα θα πραγματοποιούνται τα DS events, στα οποία θα παρευρίσκονται καλλιτέχνες, δημιουργοί, σχεδιαστές, θεωρητικοί, κατασκευαστές, συλλέκτες κ.α., αλλά και φίλοι του design από την Ελλάδα (και όχι μόνο), προκειμένου να εξερευνήσουν ιδέες, αισθητικές τάσεις, επιχειρηματικές οπτικές, εμπειρίες, έργα και προϊόντα που διαμορφώνουν τη σύγχρονη κουλτούρα του σχεδιασμού.

Μέσα από τα άρθρα, τις συνεντεύξεις, τις παρουσιάσεις και φυσικά τα events, η προέκταση, θα μπορούσαμε να πούμε, του Archetype, δηλαδή το DS, σκοπεύει να ενεργοποιήσει το ενδιαφέρον του κοινού για το design και να φέρει πιο κοντά όλους τους δημιουργούς, φορείς, ιδρύματα, επιχειρήσεις και κοινό, δημιουργώντας ένα πολύπλευρο επικοινωνιακό δίκτυο, το οποίο λείπει από τη σύγχρονη σκηνή και τον χώρο του design όπως αυτός σταδιακά εδραιώνεται στην Ελλάδα.

2ytfzfsWwA.jpg


PRODUCT CATALOGUE

Γυψοσανίδα Ηabito

SAINT GOBAIN

ES64 LESS FRAME 2.0 ΕΤΕΜ

ETEM

Φυσική Βαφή με Κουρασάνι LavaPaint

PROLAT

FENIX | Πόρτες

ELTOP

Decorative HPL for Interior Design

ELTOP

Ηχομονωτικό σύστημα αποχέτευσης Skolan Safe από πολυπροπυλένιο

CARAMONDANI HELLAS

Latho Components | 3D Wooden Milled Panels 

ELTOP

MYKONOS Βιοκλιματική Πέργκολα

GLM HELLAS

Σχισμές αποστράγγισης ομβρίων και κανάλια HDPE

CARAMONDANI HELLAS
LOAD MORE ALL PRODUCTS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Casa Flores

Archetype team - 29/03/2024

Ψήφισμα για το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ)

Μανώλης Οικονόμου - 28/03/2024

Αφιέρωμα στο ξενοδοχειακό design | Μέρος Β’

Ηρώ Καραβία - 27/03/2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

February Issue vol.2 | 2024
ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΥΧΗ
SUBSCRIBE

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες