`

ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!
Εγκαίνια νέων χώρων Ωδείου Αθηνών

Εγκαίνια νέων χώρων Ωδείου Αθηνών

Archetype team - 20/12/2022 ΝΕΑ

Δελτίο Τύπου

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Τεχνών, οι νέοι χώροι του Ωδείου Αθηνών

Το Ωδείο Αθηνών, με οικοδεσπότη τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσικού και Δραματικού Συλλόγου, κο Νίκο Τσούχλο, εγκαινίασε τους νέους χώρους του σε μία λαμπερή τελετή, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου.

Με την αποπεράτωση των νέων χώρων του εμβληματικού κτιρίου του αρχιτέκτονα Ιωάννη Δεσποτόπουλου, ολοκληρώθηκε ένα μεγάλο μέρος των πολιτιστικών υποδομών του σχεδίου Δεσποτόπουλου, που στο εξής θα συναποτελούν αυτό που θα αποκαλείται Κέντρο Τεχνών του Ωδείου Αθηνών.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Μετά από πολύχρονες διαδικασίες, το ιστορικό Ωδείο Αθηνών, χάρη στο πάθος και την ενεργητικότητα του Διοικητικού του Συμβουλίου, δεν περνά απλώς σε μια νέα φάση, αλλά ουσιαστικά ανασυστήνεται ως πολιτιστικός πόλος».

Όπως επεσήμανε ο κος Τσούχλος: «Η ολοκλήρωση των υποδομών πολιτισμού ισοδυναμεί για μας με μια πραγματικά μεγάλη ανάσα ανακούφισης, και ταυτόχρονα μια μεγάλη νέα πρόκληση», καθώς «το έργο αυτό ανοίγει τον δρόμο για την ευόδωση ενός πολιτιστικού οράματος, το οποίο βρισκόταν από δεκαετίες σε λανθάνουσα μορφή ενσωματωμένο στο αρχιτεκτόνημα του Ιωάννη Δεσποτόπουλου».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, κος Γιώργος Πατούλης, ανέφερε στην τοποθέτησή του πως «για τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και προσωπικά για εμένα, η σημερινή ημέρα αποτελεί ένα ξεχωριστό ορόσημο στη συστηματική προσπάθειά μας να αναδείξουμε το πολύτιμο πολιτιστικό προϊόν της Αττικής».

Το έργο αποπεράτωσης και εκσυγχρονισμού των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ωδείου Αθηνών, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) Αττικής και περιλαμβάνει πέντε νέους χώρους:

  • Νέα Σκηνή: Ένας νέος, υπόγειος, πειραματικός πολυμορφικός χώρος εκδηλώσεων, που μπορεί να υποδιαιρείται εύκολα σε επιμέρους συνεδριακές αίθουσες.
  • Φουαγιέ Τεχνών: Μπορεί να λειτουργήσει ως χώρος εκθέσεων, κοινωνικών εκδηλώσεων και παρουσιάσεων.
  • Café/Εστιατόριο: Χώρος εστίασης στο ισόγειο του κτιρίου προς την οδό Ρηγίλλης, που απευθύνεται τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα του Ωδείου όσο και στους επισκέπτες.
  • Κέντρο Τεχνολογίας Κ3: Χώροι υποστήριξης της ανεξάρτητης νεανικής πολιτισμικής επιχειρηματικότητας, στο υπόγειο της βορειοανατολικής πλευράς του κτιρίου.
  • Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος: Αποπεράτωση του εμβληματικού αμφιθεάτρου δυναμικότητας 600 θέσεων, που μπορεί να φιλοξενήσει πολλαπλά καλλιτεχνικά, εκπαιδευτικά και συνεδριακά γεγονότα.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υφ. Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και πλήθος επισήμων.

MfyCbTel_-.jpg

Ο Πρόεδρος του Ωδείου Νίκος Τσούχλος με τον Δημήτριο Π. Μαντζούνη, Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου, Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου

4emBF8RmuG.jpg

Νίκος Τσούχλος, Ανδρέας Γιακουμακάτος, καθηγητή Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, 'Ηβη Νανοπούλου, αρχιτέκτων, Διευθύνων Σύμβουλος Γραφείου Μελετών Θύμιος Παπαγιάννης και Συνεργάτες.

2bZKJ8lzSm.jpg

Κώστας Μπακογιάννης, Λίνα Μενδώνη, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Γιώργος Πατούλης, Νίκος Τσούχλος

z39uEyQ440.jpg

Ο Πρόεδρος του Ωδείου Αθηνών, Νίκος Τσούχλος

KeR5hMxpEH.jpg

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

XeSIKeE1Gn.jpg

Γ. Πατούλης, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Ν. Γιατρομανωλάκης, Ν. Τσούχλος

Η εκδήλωση των εγκαινίων περιελάμβανε πανηγυρική συναυλία με τις Μικτές Χορωδίες Ωδείου Αθηνών και ΟΤΕ υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μπουζάνη, και την Ορχήστρα Φιλαρμόνια Αθηνών υπό τη μουσική διεύθυνση του Νίκου Αθηναίου, με την οποία θα ακολουθήσει μία σε βάθος συνεργασία.

nSqN1v1IXp.jpg
fu3_2yPxDW.jpg

Ορχήστρα Φιλαρμόνια Αθηνών σε διεύθυνση Νίκου Αθηναίου και Μικτή Χορωδία Ωδείου Αθηνών και ΟΤΕ σε διεύθυνση Δημήτρη Μπουζάνη

IGs40SAMiW.jpg

Μαθητές τάξης τρομπέτας Γιάννη Καραμπέτσου, Σχολή Μουσικής Ωδείου Αθηνών

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών και του καλλιτεχνικού προγράμματος, ο Περιφερειάρχης Αττικής και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ωδείου Αθηνών υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας και Συναντίληψης, με στόχο την ανάπτυξη κοινών δράσεων και συνεργειών των δύο φορέων σε θέματα αναβάθμισης της πολιτιστικής δραστηριότητας στην Αττική.

gjneBGgBDs.jpg

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας, Γ. Πατούλης-Ν.Τσούχλος

Τέλος, ανακοινώθηκε η εγκατάσταση του έργου του Γιώργου Λάππα “Κόκκινος άνθρωπος” στους νέους χώρους εισόδου του Ωδείου Αθηνών, παραχώρηση με τη μορφή δανείου μεγάλης διάρκειας του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου από την καλλιτεχνική του συλλογή.

Βρείτε ολόκληρη την ομιλία του Προέδρου του Δ.Σ. του Ωδείου Αθηνών, εδώ: https://bit.ly/Omilia-Tsouchlos

PRODUCT CATALOGUE

Γυψοσανίδα Ηabito

SAINT GOBAIN

ES64 LESS FRAME 2.0 ΕΤΕΜ

ETEM

Φυσική Βαφή με Κουρασάνι LavaPaint

PROLAT

FENIX | Πόρτες

ELTOP

Decorative HPL for Interior Design

ELTOP

Ηχομονωτικό σύστημα αποχέτευσης Skolan Safe από πολυπροπυλένιο

CARAMONDANI HELLAS

Latho Components | 3D Wooden Milled Panels 

ELTOP

MYKONOS Βιοκλιματική Πέργκολα

GLM HELLAS

Σχισμές αποστράγγισης ομβρίων και κανάλια HDPE

CARAMONDANI HELLAS
LOAD MORE ALL PRODUCTS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Casa Flores

Archetype team - 29/03/2024

Ψήφισμα για το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ)

Μανώλης Οικονόμου - 28/03/2024

Αφιέρωμα στο ξενοδοχειακό design | Μέρος Β’

Ηρώ Καραβία - 27/03/2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

February Issue vol.2 | 2024
ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΥΧΗ
SUBSCRIBE

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες