`

ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!
Καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις για το νέο γήπεδο της ΠΑΕ ΑΕΚ

Καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις για το νέο γήπεδο της ΠΑΕ ΑΕΚ

Archetype team - 30/03/2023 ΝΕΑ

Schneider Electric

Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, εξόπλισε πλήρως, με ηλεκτρολογικό υλικό και προηγμένες ψηφιακές λύσεις, το νέο γήπεδο της ΠΑΕ ΑΕΚ, «OPAP ARENA», στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής. Με γνώμονα σε κάθε της βήμα τη βιωσιμότητα και τη βελτιστοποίηση της ενεργειακής κατανάλωσης, η Schneider Electric προμήθευσε προϊόντα και συστήματα που προάγουν την αποδοτικότητα της λειτουργίας του εμβληματικού γηπέδου και τη μείωση του ενεργειακού του αποτυπώματος. Με τη χρήση των καινοτόμων τεχνολογιών, το νέο γήπεδο της ΠΑΕ ΑΕΚ μπορεί να αναδείξει με ασφάλεια τη μακρά ιστορία, την κληρονομιά και τις αξίες της ομάδας. Μιας ομάδας που τιμά τον αθλητισμό και, μέσα από ένα πλέγμα συνεργασιών, οραματίζεται μια κοινωνία αλληλεγγύης και ενεργής συμμετοχής.

Συγκεκριμένα, εγκαταστάθηκαν πίνακες διανομής μέσης και χαμηλής τάσης εξοπλισμένοι με «έξυπνους» μετρητές, καθώς και μετασχηματιστές διανομής μαζί με ροηφόρους αγωγούς χαμηλής τάσης, αποτελώντας την καρδιά της τροφοδοσίας του γηπέδου με ηλεκτρική ενέργεια. Επίσης, τοποθετήθηκαν μονάδες για Αδιάλειπτη Παροχή Ισχύος, όπως UPS, racks και DCIM, που εγγυώνται υψηλή απόδοση και ταυτόχρονα χαμηλό κόστος συντήρησης. Επιπλέον, τοποθετήθηκε μια ευρεία σειρά πριζοδιακοπτικού υλικού στους κοινόχρηστους χώρους, εξασφαλίζοντας την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του γηπέδου.

Τα παραπάνω συμπληρώνονται αρμονικά με τη χρήση λογισμικών και λύσεων αυτοματισμού της Schneider Electric. Τα εγκατεστημένα συστήματα KNX και διαχείρισης κτιρίου (BMS) Ecostruxure Building Operation εξασφαλίζουν την αξιοπιστία του ηλεκτρικού δικτύου του κτιρίου και τις ιδανικές συνθήκες φωτισμού, θέρμανσης και ψύξης. Επίσης, το λογισμικό διαχείρισης ενέργειας EcoStruxure Power Monitoring Expert δίνει στους υπεύθυνους λειτουργίας τη δυνατότητα να έχουν την πλήρη ενεργειακή εποπτεία του γηπέδου, ελαχιστοποιώντας τη διάρκεια μιας ενδεχόμενης διακοπής μέσα από τη συνεχή παρακολούθηση του συστήματος και εντοπίζοντας άμεσα οποιαδήποτε βλάβη.

Ακόμη, τοποθετήθηκαν φωτιστικά ασφαλείας σε όλο το γήπεδο, ειδικά σχεδιασμένα για τη διασφάλιση των επιπέδων φωτισμού σε περίπτωση διακοπής σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας.

Τέλος, όντας πρωτοπόρος και στην εποχή της ηλεκτροκίνησης παρέχοντας σύγχρονες λύσεις, η Schneider Electric εξόπλισε τις εγκαταστάσεις του «OPAP Arena» με φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων EVlink, οι οποίοι διακρίνονται για την ευκολία στη χρήση, την ανθεκτικότητα και τις πολλαπλές δυνατότητες συνδεσιμότητας.

Μέσα από το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο ολοκληρωμένων λύσεων, η Schneider Electric εγγυάται ότι ο νέος χώρος φιλοξενίας αθλητικών δραστηριοτήτων της ΠΑΕ ΑΕΚ θα αποτελέσει μια σύγχρονη, ασφαλή και βιώσιμη υποδομή, φιλική προς κάθε επισκέπτη, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της UEFA και τις σύγχρονες ανάγκες των θεατών.

***

Σχετικά με τη Schneider Electric

Σκοπός της Schneider Electric είναι να ενθαρρύνει όλο τον κόσμο να αξιοποιεί στο έπακρο την ενέργεια και τους πόρους που διαθέτει, γεφυρώνοντας την πρόοδο και τη βιωσιμότητα για όλους. Αυτό, το ονομάζουμε ‘Life Is On’.

Αποστολή μας είναι να αποτελούμε τον ψηφιακό σας συνεργάτη για την Aειφορία και την Aποδοτικότητα. Προωθούμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό συνδυάζοντας παγκοσμίως κορυφαίες τεχνολογίες διεργασιών και ενέργειας, συνδεσιμότητα προϊόντων από end-point έως cloud, ελέγχους, λογισμικά και υπηρεσίες, σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής, συνθέτοντας ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης, για Κατοικίες, Κτίρια, Data Centers, Υποδομές και Βιομηχανίες.

Είμαστε μία πολυεθνική εταιρεία, ωστόσο δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε τοπικό επίπεδο. Είμαστε υπέρμαχοι των ανοιχτών προτύπων και των συνεργατικών οικοσυστημάτων, που εργάζονται με πάθος για τις αξίες μας για έναν ουσιαστικό επιχειρηματικό σκοπό, και ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς που προωθεί τη συμμετοχή και την πρωτοβουλία από όλους.

www.se.com/gr  

PRODUCT CATALOGUE

ΝΕΟ!

Maestro Dual Mattress

Magniflex Hellas

ES64 LESS FRAME 2.0 ΕΤΕΜ

ETEM

Χαλαζιακό Ψηφιδωτό Quartz Mosaic

PROLAT

Σχισμές αποστράγγισης για ντουσιέρες από ανοξείδωτο χάλυβα Dallmer Ceraline από την Caramondani Hellas

CARAMONDANI HELLAS
ALL PRODUCTS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Christian Church in Zhangjiagang City

Archetype team - 19/04/2024

Παιδικές χαρές: Από τον Van Eyck στον Πικιώνη

Τάσος Γιαννακόπουλος - 17/04/2024

Νότιες Πύλες Θηβών | Λειτουργική και Αισθητική αναβάθμιση κοινόχρηστων και κοινοφελών χώρων στις παρυφές της Καδμείας

Archetype team - 16/04/2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

February Issue vol.2 | 2024
ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΥΧΗ
SUBSCRIBE

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες