`

ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ πρώτος στην ελληνική αγορά αποκτά Περιβαλλοντικές Δηλώσεις Προϊόντων (EPD)

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ πρώτος στην ελληνική αγορά αποκτά Περιβαλλοντικές Δηλώσεις Προϊόντων (EPD)

Archetype team - 07/06/2021 ΝΕΑ

Οδηγεί την ταχύτερη μετάβαση σε πιο αειφόρες και κλιματικά ουδέτερες κατασκευές

Με σταθερή προσήλωση στη βιώσιμη ανάπτυξη και διαχρονική δέσμευση για συνεχή βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ γίνεται η πρώτη τσιμεντοβιομηχανία στην Ελλάδα που διαθέτει Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (Environmental Product Declaration) για όλους τους τύπους τσιμέντου που παράγει στα Εργοστάσιά του στον Βόλο και το Μηλάκι Εύβοιας. Με τις Περιβαλλοντικές Δηλώσεις όλων των προϊόντων τσιμέντου (σακευμένου και χύδην), που καλύπτουν τόσο την εσωτερική όσο και τη διεθνή αγορά, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ ανοίγει νέους δρόμους για τον κατασκευαστικό κλάδο τού αύριο, ώστε να είναι καινοτόμος, κλιματικά ουδέτερος και να εφαρμόζει τις αρχές τής κυκλικής οικονομίας ως προς τη χρήση των πόρων.

Πρωτοστατώντας στην αντιμετώπιση των προκλήσεων από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, και με απόλυτη συνέπεια στους στόχους αειφορίας της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας (European Green Deal), ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ πρωτοπορεί για ακόμη μια φορά και εκδίδει Περιβαλλοντικές Δηλώσεις Προϊόντων σύμφωνες με τα ISO 14025 και EN 15804, επαληθευμένες από ανεξάρτητο διαπιστευμένο φορέα και δημοσιευμένες στο πιο ευρέως διαδεδομένο EPD Πρόγραμμα, το International EPD System.

Για τη σύνταξη Περιβαλλοντικής Δήλωσης Προϊόντος, εκπονείται μία μελέτη αξιολόγησης κύκλου ζωής (LCA: Life Cycle Assessment) που περιλαμβάνει όχι μόνο το αποτύπωμα της παραγωγικής διαδικασίας του Εργοστασίου, αλλά και της παραγωγής και μεταφοράς των πρώτων υλών και καυσίμων στο Εργοστάσιο. Τα αποτελέσματα της ανάλυσης εκφράζονται σε συγκεκριμένους δείκτες που είναι μετρήσιμοι, έγκυροι και αντικειμενικοί, και αφορούν την περιβαλλοντική επίδοση, την ανάλωση πόρων, την παραγωγή και επαναχρησιμοποίηση αποβλήτων. Ιδιαίτερα, οι περιβαλλοντικοί δείκτες σχετίζονται με διάφορα φαινόμενα που απασχολούν τον σύγχρονο κόσμο, όπως είναι η κλιματική αλλαγή, η μείωση του στρατοσφαιρικού όζοντος, η όξινη βροχή, ο ευτροφισμός και το φωτοχημικό νέφος.

Οι Περιβαλλοντικές Δηλώσεις (EPD) αποδεικνύουν ότι τα προϊόντα τσιμέντου του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ είναι βέλτιστες λύσεις για αειφόρες κατασκευές με βελτιωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ιδίως για έργα με βιοκλιματικό σχεδιασμό που στοχεύουν σε πιστοποιήσεις από τα σημαντικότερα διεθνώς οικοσήματα κτηρίων (π.χ. LEED, BREEAM).

«Εδώ και 110 χρόνια στον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ έχουμε μάθει να ξεπερνάμε κάθε φορά αυτό που έμοιαζε το όριο του εφικτού, να πρωτοπορούμε και να πηγαίνουμε διαρκώς ένα βήμα μπροστά. Με αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα τη βιώσιμη ανάπτυξη και όραμά μας τον «πράσινο» μετασχηματισμό του κατασκευαστικού κλάδου, σχεδιάζουμε στρατηγικά και αναπτύσσουμε πολιτικές και πρωτοβουλίες που προωθούν μια κλιματικά ουδέτερη και κυκλική οικονομία. Η Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (EPD) αναμένεται να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην προσπάθεια του Ομίλου μας για τη μετάβαση σε πιο αειφόρες κατασκευές, για έναν κόσμο πιο πράσινο, καλύτερο για όλους», ανέφερε ο κ. Δημήτρης Χανής, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ.

Όμιλος Εταιρειών ΗΡΑΚΛΗΣ

Ο Όμιλος Εταιρειών ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος της LafargeHolcim, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός δομικών υλικών στην Ελλάδα, έχοντας περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας στην αγορά. Με ένα δίκτυο 33 παραγωγικών και εμπορικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα, ο Όμιλος ηγείται της μετάβασης του κλάδου των δομικών υλικών σε έναν κλάδο μικρότερης έντασης άνθρακα, που εφαρμόζει τις αρχές της κυκλικής οικονομίας αναφορικά με τη χρήση των πόρων. Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ προσφέρει στην ελληνική και διεθνή αγορά καινοτόμα προϊόντα και βιώσιμες λύσεις, που ικανοποιούν τις διαφοροποιημένες ανάγκες των πελατών και τις απαιτήσεις των σύγχρονων αειφόρων κατασκευών.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.lafarge.gr

Ακολουθήστε μας στο Facebook @Xtizoume Mazi, στο LinkedIn @HERACLES Group, στο YouTube @Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και στο Instagram @Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ


Σχετικά με τη LafargeHolcim

Ως ο παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις δομικών υλικών, η LafargeHolcim διαμορφώνει εκ νέου τον τρόπο που χτίζουμε, ώστε να γίνει ο κόσμος πιο πράσινος και πιο έξυπνος για όλους. Στην πορεία της να καταστεί μια εταιρεία με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, η LafargeHolcim προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως το «πράσινο» σκυρόδεμα ECOPact, κάνοντας πραγματικότητα κατασκευές με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα. Υιοθετώντας το κυκλικό επιχειρηματικό μοντέλο, η εταιρεία ηγείται παγκοσμίως στην ανακύκλωση αποβλήτων για την ενεργειακή αξιοποίηση και την ανακύκλωση πρώτων υλών, μέσω πράσινων προϊόντων όπως το τσιμέντο Susteno. Η καινοτομία και η ψηφιοποίηση βρίσκονται στον πυρήνα τής στρατηγικής της εταιρείας, με περισσότερα από τα μισά έργα Έρευνας & Ανάπτυξης να εστιάζουν στην ανάπτυξη πιο πράσινων λύσεων. Οι 70.000 εργαζόμενοι της LafargeHolcim σε περισσότερες από 70 χώρες δεσμεύονται για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, μέσω των τεσσάρων δραστηριοτήτων της: Τσιμέντο, Έτοιμο Σκυρόδεμα, Αδρανή Υλικά και Προϊόντα & Λύσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.lafargeholcim.com

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, LinkedIn και YouTube

PRODUCT CATALOGUE

ΝΕΟ!

Maestro Dual Mattress

Magniflex Hellas

ES64 LESS FRAME 2.0 ΕΤΕΜ

ETEM

Χαλαζιακό Ψηφιδωτό Quartz Mosaic

PROLAT

Σχισμές αποστράγγισης για ντουσιέρες από ανοξείδωτο χάλυβα Dallmer Ceraline από την Caramondani Hellas

CARAMONDANI HELLAS
ALL PRODUCTS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Christian Church in Zhangjiagang City

Archetype team - 19/04/2024

Παιδικές χαρές: Από τον Van Eyck στον Πικιώνη

Τάσος Γιαννακόπουλος - 17/04/2024

Νότιες Πύλες Θηβών | Λειτουργική και Αισθητική αναβάθμιση κοινόχρηστων και κοινοφελών χώρων στις παρυφές της Καδμείας

Archetype team - 16/04/2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

February Issue vol.2 | 2024
ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΥΧΗ
SUBSCRIBE

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες