ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!
ReOPEN Athens 9 & 10 Απριλίου

ReOPEN Athens 9 & 10 Απριλίου

Archetype team - 07/04/2022 ΝΕΑ

To OPEN HOUSE Athens προγραμματίζεται για το Σάββατο 9 & την Κυριακή 10 Απριλίου, με τις δια ζώσης ξεναγήσεις, και πιο συγκεκριμένα με δωρεάν αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις σε 50+ κτίρια και με 3 διαδρομές στο κέντρο της Αθήνας και στην Κηφισιά.

To OPEN HOUSE Athens προγραμματίζεται για το Σάββατο 9 & την Κυριακή 10 Απριλίου, με τις δια ζώσης ξεναγήσεις, και πιο συγκεκριμένα με δωρεάν αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις σε 50+ κτίρια και με 3 διαδρομές στο κέντρο της Αθήνας και στην Κηφισιά. Μεγάλος χορηγός του ΟΗΑ για άλλη μια χρονιά είναι η εταιρεία κουφωμάτων SIAS S.A.

Το ΟΗΑ 2022 πραγματοποιείται, ακόμα, με την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη του Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του Culture is Athens.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο του OPEN HOUSE Athens 2022 προγραμματίζονται οι παρακάτω δράσεις:

OPEN TOURS | 09 & 10 Απριλίου

Η κύρια εκδήλωση του ΟΗΑ αφορά ξεναγήσεις σε 50+ κτίρια και χώρους -ιστορικά, αλλά και σύγχρονα, δημόσια και ιδιωτικά, χώρους κατοικίας, εργασίας, πολιτισμού, αναψυχής, λατρείας, μνημεία– με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται από τους 400 εθελοντές της εκδήλωσης (Χορηγός Εθελοντών Kraft Paints). Η συμμετοχή στο OPEN TOURS γίνεται δωρεάν και χωρίς κράτηση εντός του ωραρίου λειτουργίας του κάθε κτιρίου που συμμετέχει.

Απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης.  

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.openhouseathens.gr/buildings/open-tours-2022/


MADE IN Athens | 09 & 10 Απριλίου

Αναπόσπαστο κομμάτι του OPEN HOUSE είναι το MADE IN Athens (χορηγός HUB Lighting & Innovation by Kafkas), το οποίο επανέρχεται και φέτος με 10 χώρους. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τη διαδικασία παραγωγής διαφόρων προϊόντων και να συνομιλήσουν με σχεδιαστές και designers. Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται δωρεάν εντός του ωραρίου λειτουργίας του κάθε χώρου. Απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης.

Οι δημιουργοί-χώροι που συμμετέχουν είναι οι εξής:

 • HUB LIGHTING & INNOVATION BY KAFKAS
 • DOLCE PUBLISHING
 • 2PLUS1EQUALS2
 • SAINT OF ATHENS
 • SAVAPILE
 • STUDIO ARISTOTELIS BARAKOS
 • ΝΗ.Μ.Α.
 • JAM PEDALS
 • FIBRA FIBRA
 • TRABALA STUDIO

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.openhouseathens.gr/event/made-in-athens/


OPEN WALK | 09 & 10 Απριλίου

Τρεις θεματικές διαδρομές μάς μεταφέρουν σε ένα ταξίδι στον χρόνο και μας ξεναγούν σε πλευρές της πόλης λιγότερο γνωστές, αλλά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αρχιτεκτονικό και ιστορικό. Οι θεματικές διαδρομές είναι οι εξής:

 • Τα Αρχοντικά της Κηφισιάς
 • Το Βυζάντιο κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης
 • Η Βιομηχανική όψη της παλαιάς Αθήνας

Τα OPEN WALKS του ΟΗA με χορηγό την SIAS S.A. θα μας ξεναγήσουν σε πλευρές της πόλης λιγότερο γνωστές, αλλά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αρχιτεκτονικό και ιστορικό. Η κάθε διαδρομή έχει διάρκεια 1.30-2 ώρες και δεν απαιτεί κράτηση & πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης για τη συμμετοχή. Περισσότερες πληροφορίες: https://www.openhouseathens.gr/event/open-walks/


OPEN OFFICE | 08 Απριλίου

To OPEN OFFICE, με χορηγό την Dimand, επανέρχεται και φέτος με μαγνητοσκοπημένες συνεντεύξεις σε 4 αρχιτεκτονικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα. Στόχος αυτής της παράλληλης δράσης είναι να αναδείξει το επάγγελμα του αρχιτέκτονα, συστήνοντας στο κοινό καταξιωμένους, αλλά και ανερχόμενους αρχιτέκτονες, που ξεχωρίζουν στον εργασιακό τους κλάδο. Τα βίντεο θα κάνουν πρεμιέρα την Παρασκευή 8 Απριλίου στο κανάλι του Open House Athens στο YouTube.

Τα γραφεία που συμμετέχουν είναι:

 • A&M ARCHITECTS
 • PILA STUDIO
 • K_STUDIO
 • AGIS MOURELATOS | ARCHITECTS

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.openhouseathens.gr/event/open-office/


VIRTUAL TOUR | 11 Απριλίου

Μέσα από τα Virtual Tours του Open House Athens, δίνεται η δυνατότητα στο κοινό να γνωρίσει και να ξεναγηθεί διαδικτυακά σε κτίρια αξιόλογης αρχιτεκτονικής στην Αθήνα. Τα βίντεο ανεβαίνουν στο κανάλι του Open House Athens στο YouTube, όπου και παραμένουν διαθέσιμα για προβολή οποιαδήποτε στιγμή.

Το Virtual Tour του OHA 2022 θα γίνει στο κτίριο Agemar HQ που σχεδίασαν οι RS Sparch. Η πρεμιέρα θα γίνει τη Δευτέρα 11 Απριλίου.


LIVE-STREAMING TOURS |06-10 Απριλίου

Μια πρωτοποριακή διαδικτυακή δράση, που πραγματοποιείται φέτος για πρώτη χρονιά, δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει απομακρυσμένα δωρεάν ξεναγήσεις σε πραγματικό χρόνο, μέσω live-streaming. Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την πλατφόρμα Viewpal, σε 4 από τα κτίρια του προγράμματος, στις μέρες και ώρες που ανακοινώνονται παρακάτω:

Προσφυγικά Οδού Αλεξάνδρας: 6 Απριλίου, 17:30 

Γερμανική Ευαγγελική Εκκλησία: 7 Απριλίου, 18:30 

Αθηναϊκή Αστική Μονοκατοικία: 7 Απριλίου, 18:00 

Βίλα Καζούλη: 10 Απριλίου, 13:45

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.openhouseathens.gr/event/live-streaming-tours/


REALITY CAPTURE / 3D VIRTUAL TOUR | 08.04

Η METRICA Α.Ε. μας προσφέρει για άλλη μια φορά την εμπειρία μιας τρισδιάστατης (3D) ξενάγησης, φέτος στους χώρους του 10am Lofts. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια εμπειρία τρισδιάστατης ξενάγησης όπου κι αν βρίσκονται, μέσα από το PC ή το smarphone τους. Θα περιηγηθούν εικονικά στον χώρο στον δικό τους ρυθμό, και θα εξερευνήσουν κάθε γωνιά του ανακαλύπτοντας λεπτομέρειες με τη χρήση επεξηγηματικών Mattertags ή/και βίντεο, ενώ θα έχουν στη διάθεσή τους πληθώρα εργαλείων, ώστε να γνωρίσουν τον χώρο, βιώνοντας έτσι μια μοναδική εμπειρία ξενάγησης.


Το σαββατοκύριακο του ΟΗΑ θα πλαισιωθεί από μια σειρά διαγωνισμών:

OPEN PHOTO 09-17.04

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας, με χορηγό φέτος την Prodea investments, διεξάγεται κάθε χρόνο στο instagram, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να μοιραστεί την εμπειρία του και τη ματιά του. Είναι ανοιχτός σε όλους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους, λάτρεις της αρχιτεκτονικής, της Αθήνας και του OPEN HOUSE Athens. Φέτος ο διαγωνισμός αφήνει ακόμα μεγαλύτερες επιλογές στους επισκέπτες, αφού τα θέματα του διαγωνισμού είναι δύο: – Shades of green: Το χρώμα της αειφορίας και της φύσης – Αντιθέσεις: Το “τότε” με το “τώρα”, το “παλιό” με το “σύγχρονο”.

Συμμετέχετε δημοσιεύοντας φωτογραφίες (posts) από την εκδήλωση στο instagram: 1. Γράφοντας #prodea_oha2022 και 2. Κάνοντας follow @openhouseathens @prodea_investments @fujifilmhellas

Οι τρεις φωτογραφίες που θα διακριθούν μέσα από αυτόν, βραβεύονται με έπαθλο φωτογραφικές μηχανές Fujifilm. Περισσότερες πληροφορίες: https://www.openhouseathens.gr/event/open-photo/

KLEEMANN OPEN VOTE 09-17.04

Ο διαγωνισμός για το βραβείο κοινού, με χορηγό την Kleemann, δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες τής δράσης να ψηφίσουν την αγαπημένη τους ξενάγηση και να λάβουν μέρος στην κλήρωση για ένα υπέροχο δώρο! Ταυτόχρονα, επιβραβεύουν τους εθελοντές του αντίστοιχου κτιρίου/διαδρομής, οι οποίοι θα λάβουν έπαινο επιβράβευσης και αναμνηστικά δώρα. Ο σύνδεσμος για την ψηφοφορία θα ανοίξει εδώ στις 9 Απριλίου.

OPEN YOUR PORTFOLIO εως 29.04

Ο καθιερωμένος διαγωνισμός πορτφόλιο στελεχώνει και φέτος το πρόγραμμα του ΟΗΑ. Η Σχολή Βακαλό Art & Design, με σκοπό την καλλιέργεια της δημιουργικότητας και την ενίσχυση του κύρους του επαγγελματικού χώρου της αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου, προσφέρει για ακόμη μια χρονιά ολική υποτροφία για σπουδές στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, που είναι επικυρωμένο από το κρατικό βρετανικό Πανεπιστήμιο του Derby και οδηγεί στην απονομή του πτυχίου ΜΑ in Architectural Design.Η υποτροφία χορηγείται στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του OPEN HOUSE Athens 2022, αφορά το ακαδημαϊκό έτος 2022-23 και καλύπτει το σύνολο του κόστους των διδάκτρων (αξίας 8.000 ευρώ).

Η οπτική ταυτότητα της εκδήλωσης προέκυψε ύστερα από τον διαγωνισμό DESIGN THE POSTER, ο οποίος συνδιοργανώθηκε από τη Σχολή Βακαλό Art & Design. Η νικήτρια του φετινού διαγωνισμού είναι η Κωνσταντίνα Μουτσέλου.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις παράλληλες δράσεις και τους διαγωνισμούς του ΟΗΑ 2022 θα βρείτε στην ιστοσελίδα openhouseathens.gr


Χορηγοί επικοινωνίας: EΡΤ 3, 102 fm, 9.58 fm


Περισσότερες πληροφορίες:

Ρενάτα Δούμα, υπεύθυνη επικοινωνίας ΟΗΑ

Τ: 6937213824 | Μ: info@openhouseathens.gr |www.openhouseathens.gr

Facebook: Open House Athens | Twitter: @openhouseathens | Instagram: openhouseathens

Διοργάνωση: OPEN HOUSE GREECE

H Εταιρεία Open House Greece είναι μία Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό την προώθηση και προβολή τής Αρχιτεκτονικής και του Πολιτισμού, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέσω των ετήσιων δράσεων Open House Athens και Open House Thessaloniki. Ιδρύθηκε τον Μάιο του 2012 και ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια του Open House Worldwide (www.openhouseworldwide.org), που μεριμνά για την παγκόσμια προβολή κάθε εκδήλωσης Open House.

PRODUCT CATALOGUE

ΝΕΟ!

Magnicool Mattress

Magniflex Hellas

Υαλοσανίδα GLASROC X

SAINT GOBAIN

ES64 LESS FRAME 2.0 ΕΤΕΜ

ETEM

HAGODECK Kαλύμματα φρεατίων με επιλογή τελικής επιφάνειας

CARAMONDANI HELLAS
ALL PRODUCTS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ferryhopper | Χώρος Γραφείων στην Αθήνα

Archetype team - 19/07/2024

Kaira Looro 2024 | Maternity Centre in Sub-Saharan Africa

Archetype team - 19/07/2024

Anti-Villa

Ηρώ Καραβία - 19/07/2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

June Issue | 2024
ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΥΧΗ
SUBSCRIBE

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες