`

ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!
The D. Daskalopoulos Arts Building

The D. Daskalopoulos Arts Building

Archetype team - 18/03/2022 ΧΡΟΝΙΚΟ

Αποτελέσματα Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού

Κατατέθηκαν συνολικά 64 υψηλής αισθητικής και επεξεργασίας αρχιτεκτονικές προτάσεις σε επίπεδο ιδεών. Μεταξύ αυτών, και με βάση τα κριτήρια αξιολόγησης της Προκήρυξης του Διαγωνισμού, αναδείχθηκαν 4 επικρατέστερες ιδέες, που λαμβάνουν χρηματικά βραβεία των 20.000, 15.000, 10.000 και 5.000 ευρώ, καθώς και 3 ιδέες που έλαβαν εύφημο μνεία.

Η κριτική επιτροπή κατέγραψε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και επεσήμανε πιθανές βελτιώσεις που θεωρεί απαραίτητες. Οι διοργανωτές τού διαγωνισμού θα τις αξιολογήσουν και θα επιλέξουν την ιδέα, και κατ’ επέκταση την αρχιτεκτονική ομάδα που θα ολοκληρώσει τη μελέτη ανέγερσης του έργου, βάσει της αρτιότητας της πρότασης από αρχιτεκτονικής και αισθητικής πλευράς, της λειτουργικότητας και της δυνατότητας υλοποίησης αυτής, της ενσωμάτωσής της στον περιβάλλοντα χώρο και της συμβατότητάς της σύμφωνα με τον προϋπολογισμό και τη βιωσιμότητα του έργου. Σημειώνεται ότι η επιλογή πραγματοποιήθηκε από 10μελή κριτική επιτροπή, που απαρτίζεται από Έλληνες και διεθνείς διακεκριμένους επαγγελματίες στα πεδία της αρχιτεκτονικής, του σχεδιασμού, της αρχιτεκτονικής τοπίου, της ιστορίας της αρχιτεκτονικής και των τεχνών, καθώς και εκπροσώπους του Κολλεγίου Αθηνών και του δωρητή. Όλες οι προτάσεις που κατατέθηκαν στον διαγωνισμό προέρχονται από Έλληνες αρχιτέκτονες μηχανικούς και γραφεία με έδρα την Ελλάδα ή την αλλοδαπή. Ο διαγωνισμός ήταν ανώνυμος, και τόσο η κατάθεση των αρχιτεκτονικών ιδεών όσο και η αξιολόγησή τους έγιναν σε καθεστώς ανωνυμίας.

Βραβεία

1ο βραβείο

tezesX5vTw.jpg

Ομάδα

Συμπράττοντες αρχιτέκτονες: Αικατερίνη ΓουσγούνηΕλεάνα Πάστρα και Φοίβος Σιγάλας (Μolior Αrchitects)

DUNjlDe80e.jpg
znqQOBdDX6.jpg
Wsepc3uMAb.jpg
5QJdMbT8Ju.jpg


2ο βραβείο

Ομάδα

PevdXZpdwi.jpg

Συμπράττοντες αρχιτέκτονες: FIORE Architects – Φλώριαν ΛιάκοςΑλέξιος ΒισβίνηςΑγγελική ΔημητρουλοπούλουΕιρήνη Μαρκαντωνάτου, με τον Ιωάννη Πετρόπουλο και σε συνεργασία με τη Σωτηρία Σμυρναίου.

LSbcqYtN7c.jpg
oUJjYkO66a.jpg
ZUKZ1526Bs.jpg
MQRajIu2zD.jpg


3ο βραβείο

Ομάδα

TBZXvOo0BE.jpg

Συμπράττοντες: Γραφείο Neiheiser Argyros των Χριστίνας Αργυρού και Ryan Neiheiser, με τον Στέφανο Βασδέκη

piD81mDJ7q.jpg
Amik5KpoeT.jpg
u1QILjnrBw.jpg
brpMmmjLd_.jpg

4ο βραβείο

Ομάδα

lhLUv2QDCC.jpg

Συμπράττοντα γραφεία μελετών: Δ. Θωμόπουλου & Θ. Χατζηγιαννόπουλου

Rj8NLAmM1G.jpg
xZKsxVOCAG.jpg
bCxbj3yoAo.jpg
6_gfEnrlTE.jpg


Εύφημες Μνείες

Ομάδα

XGZKIbUN3v.jpg

Συμπράττοντες αρχιτέκτονες: Άγις Παναγιώτης Μουρελάτος και Γεώργιος Φατσέας, σε συνεργασία με τη Μαρίνα Φιλιπποπούλου (σύμβουλος αρχιτέκτων), τον Αντώνιο Μουρελάτο (σύμβουλος αρχιτέκτων), την Ιωάννα Διαμαντή (φοιτήτρια αρχιτεκτονικής, σχεδιαστική ομάδα), τον Γιώργο Καρώνη (αρχιτέκτονας μηχανικός, σχεδιαστική ομάδα) και τον Αντώνη Τζώρτζη _ Studio Taf (rendering).

dKbTLUpibN.jpg
zZ5x7SeHoG.jpg
KJfXR2dGQJ.jpg
_fXwlm9Ec1.jpg


Ομάδα

l4_xYwN-BO.jpg

Συμπράττοντες αρχιτέκτονες: Πάνος ΠαρθένιοςΆννα ΚαραγιάννηΧρήστος Κύρου και Γεωργία Ίνα Παρθενίου, σε συνεργασία με τη Βαλίνα Γεροπάντα (αστικός σχεδιασμός), τον Γιάννη Πετρουλάκη (αστικός σχεδιασμός), τον Κάρολο Χανικιάν (αρχιτέκτονας τοπίου), τον Μανώλη Οικονόμου (αρχιτέκτονας τοπίου), τη Φλώρα-Μαρία Μπουγιατιώτη (sustainable design), τον Αλέξανδρο Παπανδρέου (εκπαιδευτικός σύμβουλος), τον Παναγιώτη Κ. Παρθένιο (πολιτικός μηχανικός), τη Ραΐσσα Ανδρεοπούλου (αρχιτέκτονας τοπίου), την Κωνσταντίνα Κερασοβίτη (αρχιτέκτονας, WELL AP), τον Γιάννη Δαχή (αρχιτέκτονας), την Κυριακή Φόρτη (αρχιτέκτονας), τη Δήμητρα Νύκταρη (φοιτήτρια αρχιτεκτονικής), τη Γεωργία Λύτσικα (φοιτήτρια αρχιτεκτονικής) και τη Λαΐδα – Ιωάννα Μαργιωρή (φοιτήτρια αρχιτεκτονικής).

mc3sYtzVkV.jpg
izIX5tHlkY.jpg
T6nTCjy-R6.jpg
KdlFKHgSCD.jpg


Ομάδα

X8961AJLMB.jpg

Συμπράττοντες αρχιτέκτονες: Χριστίνα ΛουκοπούλουΗρώ ΜπερτάκηΚωστής Πανηγύρης και Κωνσταντίνος Αποστολίδης σε συνεργασία με τη Lost Minute Studio, Φωτεινή Αδρίμη και Βασίλη Καλησπεράκη (φωτορεαλιστικές απεικονίσεις), τον Μιχάλη Αγγελίδη (πολιτικός μηχανικός), τον Δημήτρη Μαντά (μηχανολόγος μηχανικός), τον Άρη Τσαγκρασούλη (σύμβουλος ενεργειακού και περιβαλλοντικού σχεδιασμού), τον Αντώνη Σκορδίλη (σύμβουλος αρχιτεκτονικής τοπίου) και την Έλλη Τσακοπούλου (αρχιτέκτων).

jboK4K1ETF.jpg
KGx-LTalOn.jpg
JF9_u9r2JX.jpg
xRoocespV2.jpg


PRODUCT CATALOGUE

ΝΕΟ!

Magnistretch Mattress

Magniflex Hellas

Υαλοσανίδα GLASROC X

SAINT GOBAIN

ES64 LESS FRAME 2.0 ΕΤΕΜ

ETEM

HAGODECK Kαλύμματα φρεατίων με επιλογή τελικής επιφάνειας

CARAMONDANI HELLAS
ALL PRODUCTS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σαλαμίς | Εξοχική Κατοικία στη Σαλαμίνα

Archetype team - 14/06/2024

Guillermo Santoma: Oικοσυστήματα στο μεταίχμιο αρχιτεκτονικής & design

Σοφία Θρουβάλα - 12/06/2024

The athlete’s apartment

Νίκη Γκοτσίδη - 10/06/2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

February Issue vol.2 | 2024
ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΥΧΗ
SUBSCRIBE

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες