ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!
The wave. Discovering a Public Space on a Cycling Bridge

The wave. Discovering a Public Space on a Cycling Bridge

Archetype team - 24/06/2020 Αρχιτεκτονική

Συμμετοχή στον διεθνή διαγωνισμό THE CITY LINK hosted by COMMUN

Η Κοπεγχάγη, η πρωτεύουσα της Δανίας, βρίσκεται στα παράλια νησιά Zealand και Amager. Ήταν αρχικά ένα ψαροχώρι των Βίκινγκς που ιδρύθηκε τον 10o αιώνα. Η πόλη, είναι γνωστό, ότι είναι μία από τις πιο βιώσιμες πόλεις στον κόσμο, όπου οι άνθρωποι εργάζονται αποτελεσματικά για την αλλαγή του κλίματος μέσω της μεταφοράς και του πολεοδομικού σχεδίου. Μετά την πετρελαϊκή κρίση το 1973 και τον αυξημένο αριθμό αυτοκινητιστικών ατυχημάτων, ο πληθυσμός της Δανίας προήγαγε τη χρήση των Ποδηλάτων.

Η θέση για τη γέφυρα επιλέγεται να είναι στο λιμάνι της Κοπεγχάγης, σε μικρή απόσταση από τη Γέφυρα Knipples. Με τους πλούσιους δημόσιους χώρους και τα κοινοτικά κέντρα και στις δύο πλευρές του site, καθιστά την τοποθεσία κατάλληλη για την ενίσχυση της δημόσιας ζωής με μια μοναδική αρχιτεκτονική παρέμβαση. Ένα κεντρικό τμήμα -τουλάχιστον 25 μέτρων- πρέπει να είναι ανοιγόμενο, ώστε να επιτρέπεται η διέλευση πλοίων, σκαφών κ.λπ. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν ένα αρχιτεκτονικό πείραμα που δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής. Το ζητούμενο ήταν μία γέφυρα που θα απευθύνεται σε ποδηλάτες και πεζούς, πάνω στην οποία όμως θα υπάρχουν διάφορες υποδομές, που από τη μία θα απευθύνονται στην κοινότητα, όπως καφέ–εστιατόρια, πάγκοι πληροφοριών, μαγαζιά και χώροι συνάθροισης, και από την άλλη στους ποδηλάτες, όπου θα περιλαμβάνονται parking, χώροι ενοικίασης και επιδιόρθωσης ποδηλάτων, καθώς και μαγαζιά. Τέλος, λοιπές υποδομές όπως τουαλέτες, αποθήκες και χώροι προσωπικού.

Δείτε ολόκληρη την παρουσίαση στην ενότητα "Αρχιτεκτονική", ΕΔΩ.

Αρχιτεκτονική μελέτη: Μαριλένα Τσέβη αρχιτέκτονας, Δημήτρης Αντωνίου αρχιτέκτονας

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες