`

ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!
Το νέο μοντέλο εργασίας - Η “Υβριδική” Συνεργασία

Το νέο μοντέλο εργασίας - Η “Υβριδική” Συνεργασία

EKA Hellas - 30/07/2021 ΧΡΟΝΙΚΟ

Η Steelcase, παγκόσμιος ηγέτης στη βιομηχανία επίπλων γραφείου, επενδύει στην έρευνα με συνέπεια και αφοσίωση. Έχει δεσμευτεί να μελετά και να μοιράζεται με όλο τον κόσμο αυτή τη γνώση, προς βελτίωση του χώρου εργασίας και της συνεργασίας. Έτσι, για άλλη μια φορά, η ερευνητική της ομάδα μελετά και μας παρουσιάζει το νέο μοντέλο εργασίας στη μετά–covid εποχή, το οποίο, σύμφωνα με τις έρευνες που διεξήγαγαν, θα έχει υβριδικό χαρακτήρα. 

Το γραφείο δεν χάνει την παραδοσιακή του μορφή αλλά γίνεται όλο και πιο ευέλικτο και προσαρμοστικό, καλύπτοντας τις ανάγκες των σημερινών εργαζομένων, και συμβάλλει στην εξέλιξη των γραφείων τού αύριο. 

AaiPhXU5zZ.jpg

Το μέλλον του χώρου εργασίας -κατά συνέπεια- θα είναι υβριδικό, άρα και το μέλλον της συνεργασίας των ομάδων επίσης. 

H Steelcase δημιούργησε έναν οδηγό Σχεδιασμού Υβριδικών χώρων εργασίας, για να υποστηρίξει τα άτομα εντός γραφείου αλλά και εκείνα της απομακρυσμένης συνεργασίας. Αυτός ο οδηγός συγκεντρώνει μέσα του δύο δεκαετίες εξερεύνησης από τους ερευνητές της Steelcase WorkSpace Futures και τους Application Designers, Leaders της βιομηχανίας όπως η Microsoft και το Zoom, και νέες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας υβριδικών ομάδων με στόχο την επιτυχία. 

nsqq3iTKcf.jpg

Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από αυτή την έρευνα, είναι ότι το 68% των μεγάλων οργανισμών διεθνώς σχεδιάζουν να πειραματιστούν με την υβριδική εργασία, επιτρέποντας στους υπαλλήλους τους να εργάζονται άλλοτε στο γραφείο και άλλοτε στο σπίτι, ή εναλλακτικά σε έναν άλλο σταθμό-θέση εργασίας μέσα στην εταιρεία ή στον κήπο της εταιρείας. Θα είναι δηλαδή agile, κάτι που έχει προτείνει η Steelcase εδώ και πολλά χρόνια, μέσα από την έρευνά της αλλά και τα προϊόντα της σειράς Flex, η οποία έχει σχεδιαστεί για να οδηγήσει τους οργανισμούς αλλά και τους εργαζόμενους να αγκαλιάσουν την ιδέα “μπορώ να κινούμαι και να επιλέγω τα spots-σταθμούς που θα εργαστώ μέσα στον χώρο”. Ακόμα και τα άτομα που θα βρίσκονται στο γραφείο, θα βιώνουν την υβριδική εργασία. Απομακρυσμένοι συνεργάτες, προμηθευτές και πελάτες θα περιμένουν να συνδεθούν από απόσταση -και αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι πλέον θα συνεργάζονται με ένα μείγμα απομακρυσμένων συνεργατών αλλά και συμπαικτών, περισσότερο από ποτέ.

Σε άρθρο της, η Steelcase χαρακτηριστικά αναφέρει: 

“Μέσω της έρευνας, της δικής μας εμπειρίας με την ευέλικτη εργασία (Agile) και της τριβής μας με τους πελάτες μας, γνωρίζουμε ότι το Agility δεν είναι μόνο μια νέα διαδικασία εργασίας, αλλά μια θεμελιώδης αλλαγή σε ολόκληρη την εργασιακή εμπειρία. Οι διαδικασίες, η κουλτούρα, τα εργαλεία και ο χώρος παίζουν όλα τον ρόλο τους για μια αποτελεσματική ευέλικτη εργασία (Agile).” Πηγή άρθρου: εδώ 

f4gus9EP1F.jpg

Όλα τα στοιχεία της παραπάνω εικόνας, έπιπλα, ηχοαπορροφητικά, τηλεφωνικούς θαλάμους, διαχωριστικά κ.α., θα τα βρείτε στην EKA Hellas SA 

Τα έπιπλα και οι συσκευές στον χώρο της παραπάνω εικόνας μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε γραφεία ανοιχτής ή κλειστής διάταξης. Οι πολλαπλές οθόνες δημιουργούν μια πιο δίκαιη εμπειρία για όλους, παρευρισκόμενους και μη, επιτρέποντας στις ομάδες να προβάλλουν στις συσκευές, άτομα και περιεχόμενο ξεχωριστά.

Διαβάστε όλη την έρευνα στον οδηγό Collaboration in the Hybrid Workplace από τη Steelcase, εδώ.

Ως ειδήμονες στην επίπλωση εργασιακών χώρων, η EKA Hellas SA επιδιώκει τη μετατροπή κάθε χώρου εργασίας σε μοναδική εμπειρία. Έτσι, η εργασία, απομακρυσμένη ή μη, γίνεται απόλαυση για τους πελάτες και τους συνεργάτες. 

  • Η γκάμα των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρουμε, με σεβασμό στο περιβάλλον και τις καινοτόμες ιδέες, είναι εντυπωσιακή: καθίσματα, γραφεία, αποθηκευτικά έπιπλα, διαμόρφωση χώρων εργασίας, επίπλωση συνεδριακών χώρων, συστήματα τηλεδιασκέψεων, επίπλωση εξωτερικών εργασιακών χώρων, ηχοαπορροφητικά διαχωριστικά, έπιπλα σχεδιασμένα για συγκέντρωση και απομόνωση κ.α. 
SWwTMXKom0.jpg

Επικοινωνήστε με την ΕΚΑ Ελλάς ΑΕ / EKA Hellas SA για οποιαδήποτε πληροφορία ή για την έκδοση εξειδικευμένης προσφοράς στο e-mail info@ekahellas.com ή καλέστε στο 2112120820.


PRODUCT CATALOGUE

ΝΕΟ!

Maestro Dual Mattress

Magniflex Hellas

Υαλοσανίδα GLASROC X

SAINT GOBAIN

ES64 LESS FRAME 2.0 ΕΤΕΜ

ETEM

Σχισμές αποστράγγισης για ντουσιέρες από ανοξείδωτο χάλυβα Dallmer Ceraline από την Caramondani Hellas

CARAMONDANI HELLAS
ALL PRODUCTS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βρεφονηπιακός Σταθμός Κοινότητας Παπάγου

Archetype team - 26/04/2024

Vitra: Η ιστορική πορεία στο design και η έδρα στην Ελλάδα

Βασίλης Ξιφαράς - 24/04/2024

Open House Athens 2024 | Celebrating 10 years

Archetype team - 23/04/2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

February Issue vol.2 | 2024
ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΥΧΗ
SUBSCRIBE

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες