`

ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

10η BIENNALE ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ

17/12/2021, 18:00
17/01/2022, 20:00
ONE ATHENS, Στρατιωτικού Συνδέσμου 20-24, Λυκαβηττός
'Εκθεση αρχιτεκτονικής

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής διοργανώνει τη 10η Biennale Νέων Ελλήνων αρχιτεκτόνων τον Δεκέμβριο του 2021, στον τελευταίο όροφο του Γραφείου Δοξιάδη στον Λυκαβηττό.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 17/12/2021.

Η 10η Biennale έχει έναν ιδιαίτερο επετειακό χαρακτήρα, καθώς παρουσιάζεται 26 χρόνια μετά από την 1η Biennale που έγινε το 1995, παράλληλα με την ίδρυση του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής. Η καθιέρωση του θεσμού της Biennale πριν από ένα τέταρτο του αιώνα, αποτέλεσε μία πρωταρχική πρωτοβουλία του ΕΙΑ, με στόχο την ενθάρρυνση των νέων αρχιτεκτόνων και την ανάδειξη του έργου τους μέσω εκθέσεων, ημερίδων και δημοσιεύσεων. Στο διάστημα των 26 αυτών ετών, στις Biennale συμμετείχαν εκατοντάδες αρχιτέκτονες, πολλοί από τους οποίους διακρίθηκαν μετέπειτα ως επαγγελματίες και πανεπιστημιακοί δάσκαλοι.

Οι 82 συμμετοχές που υποβλήθηκαν για τη 10η Biennale, προέρχονται από όλα τα μέρη της Ελλάδας, ενώ εντυπωσιακό είναι το ποσοστό μελετών εκτός Ελλάδας, κυρίως από την Κύπρο, αλλά και από τη Νέα Υόρκη, την Κοπεγχάγη, το Στρασβούργο, τη Μοζαμβίκη και το Βιετνάμ.

Εν μέσω της πανδημίας, αναδεικνύουν μια ιδιαίτερη όψη της πρόσφατης αρχιτεκτονικής παραγωγής. Κυρίαρχο θέμα των έργων αποτελεί ο προβληματισμός σε σχέση με το πάντα επίκαιρο θέμα της κατοίκησης, με τα θέματα αστικών αναπλάσεων και δημόσιου χαρακτήρα να είναι σαφώς λιγότερα, αν και ιδιαίτερα αξιόλογα. Στις συμμετοχές αυτές αναδεικνύονται «νεανικές» συνθετικές προτάσεις, με πρωτότυπες ιδέες αλλά και ωριμότητα, τόσο σε σχέση με την οργάνωση του χώρου και την επεξεργασία του, την ένταξη στον τόπο και την κλίμακα (χωρίς να φέρουν ωστόσο το άγχος της «παράδοσης»), όσο και σε αναφορά με την προσπάθεια υλοποίησής τους.

Αποτελούν προσεγγίσεις που μας υπενθυμίζουν πως υπάρχουν νέοι αρχιτέκτονες, που μπορούν να κινηθούν έξω από τα στερεότυπα και τις τρέχουσες μόδες. Που επιχειρούν να υπάρξουν μέσα από το έργο τους, αναδεικνύοντας παράλληλα με την ατομική δημιουργία, τις οικουμενικές αξίες και την κοινωνική διάσταση της αρχιτεκτονικής, που προσβλέπουν στο πραγματικά «νέο» μέσα από την ιστορική συνέχεια και την ανατροπή της.

Θα καταφέρει η γενιά αυτή να αφήσει το δικό της αρχιτεκτονικό σημάδι στον χώρο και τον χρόνο; Ίσως η φετινή έκθεση στο μεταλλασσόμενο νεωτερικό «μνημείο» του One Athens να έχει τη συμβολική της σημασία.

krs6JSAIQS.jpg


17/12/2021, 18:00
17/01/2022, 20:00
ONE ATHENS, Στρατιωτικού Συνδέσμου 20-24, Λυκαβηττός
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Δε βρέθηκαν αποτελέσματα.

PRODUCT CATALOGUE

ΝΕΟ!

Μαρμάρινη Επιφάνεια Aliveri

Moschou S.A

Σποτ Οροφής Hide 105 Dark Rotate

MP ILLUMINATION – MARINOS PATRIKIOS

Actiu Home Office

The Green Office

Κάθισμα TNK Flex by ACTIU

The Green Office

Ρυθμιζόμενο σε ύψος γραφείο Mobility by ACTIU

The Green Office
LOAD MORE ALL PRODUCTS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αξιοποίηση Στρατοπέδου “Μπουγά” στη Λάρισα, με νέα πολεοδόμηση για τη δημιουργία περιοχών κατοίκησης, πρασίνου και αναψυχής, και ένταξη Συνεδριακού Κέντρου αγροτικού προσανατολισμού

Λιαροπούλου Γεωργία, Φολούλη Στεφανία - 12/08/2022

360o PENTHOUSE

Archetype team - 10/08/2022

Ανακοίνωση Υλοποίησης Νέου Έργου από την ABAS για το NOBU Hotel Σαντορίνης

Archetype team - 08/08/2022

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

July Issue vol.2 | 2022
ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΥΧΗ
SUBSCRIBE

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες