ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

GOOD DESIGN SHOW EUROPE 2021

25/06/2021, 09:00
10/08/2021, 19:00
Έκθεση Design

Η έκθεση για το θρυλικό πρόγραμμα σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής GOOD DESIGN® με τίτλο GOOD DESIGN® SHOW EUROPE, ταξιδεύει στην Αθήνα αυτό το καλοκαίρι στις 25 Ιουνίου.

Φέτος, το ιστορικό πρόγραμμα GOOD DESIGN®, το πιο δημοφιλές βραβείο για την παγκόσμια βιομηχανία του 21ου αιώνα, τιμά τα πιο πρόσφατα, πιο προηγμένα προϊόντα και σχέδια για καινοτομία και αισθητική από εταιρείες FORTUNE 500, κατασκευαστές, εταιρείες start-up και τους πιο γνωστούς σχεδιαστές και αρχιτέκτονες σε όλον τον κόσμο.

Ένας ακόμη χρόνος μοναδικών έργων GOOD DESIGN® γιορτάζεται με μία αφιερωματική έκθεση με τίτλο "GOOD DESIGN® SHOW EUROPE 2021", που ξεκινά την Παρασκευή 25 Ιουνίου στο THE EUROPEAN CENTRE, Μητροπόλεως 74, Αθήνα. Παρουσιάζονται βραβευμένα προϊόντα και γραφικά από το GOOD DESIGN® 2020-2021.

To GOOD DESIGN® SHOW EUROPE 2021 διεξάγεται υπό την αιγίδα του The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design και του The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies, και παρουσιάζει τους κορυφαίους σχεδιαστές και κατασκευαστές της Ευρώπης, υπογραμμίζοντας τα πιο καινοτόμα σχέδια σε ποικίλους τομείς, από τεχνολογία και έπιπλα έως ιατρικό εξοπλισμό, γραφικά και αυτοκίνητα.

Μερικές από τις εταιρείες που παίρνουν μέρος στη φετινή έκθεση είναι: Alessi SpA., Bolido Watch Inc, BΟTTA design, BRP Design & Innovation team, Cantiere Motonautico, Design Ballendat, DocATot, EIS GmbH, Enfant Terrible Design, Ferrari Design, Haselmeier AG., Intra lighting d.o.o., Jozeph forakis … design, LOGITECH, Lucid Motors, mac stopa, massive design, Manel | Molina Studio, Micro Mobility Systems AG, PepsiCo Design & Innovation, Pininfarina, Rado Uhren AG, ROUX Helmets, Tescoma s.r.o., Tonon & C. spa, Tupperware Worldwide Product Innovation Team, Vaghi spa, Zapp Scooters Limited, Zaha Hadid Design και πολλές άλλες.

Σε συνδυασμό με το GOOD DESIGN®, το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design ανακοίνωσε ότι το φετινό βραβείο για το American Prize for Design® απονέμεται στον οραματιστή Αμερικανό σχεδιαστή Chris Bangle. Επιλεγμένα σχέδια του ταλαντούχου δημιουργού θα παρουσιαστούν στην έκθεση, με αφορμή τη βράβευσή του.

kqoUZ2jWkV.jpg

Μια δόση Ιστορίας

70 Χρόνια GOOD DESIGN®, 1950-2021

Το πρόγραμμα GOOD DESIGN® είναι το παλαιότερο και το πιο διάσημο πρόγραμμα βραβείων σε παγκόσμιο επίπεδο. Ιδρύθηκε στο Σικάγο το 1950 από τον πρώην επιμελητή του MoMA, Edgar Kaufmann, Jr., μαζί με πρωτοπόρους στον μοντέρνο σχεδιασμό, όπως ο Charles και ο Ray Eames, ο Russel Wright, ο George Nelson και ο Eero Saarinen. Το GOOD DESIGN® τιμά τα ετήσια επιτεύγματα των καλύτερων σχεδιαστών, αλλά και κατασκευαστών, για την επιτυχία τους.

Το σήμα τού GOOD DESIGN® θεωρείται διεθνώς ως το σήμα αριστείας σχεδιασμού, αναγνωρίζοντας τις πιο εξαιρετικές και ριζοσπαστικές δημιουργίες στον κόσμο του σχεδιασμού. Από το 1950, σε περισσότερες από 40.000 δημιουργίες έχει απονεμηθεί το βραβείο για την καινοτομία τους.

Για πάνω από επτά δεκαετίες από την έναρξή του, το The Chicago Athenaeum συνεχίζει την οργάνωση του προγράμματος με σκοπό την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον σύγχρονο σχεδιασμό.

__

Το GOOD DESIGN® SHOW EUROPE 2021 θα παρουσιαστεί στο THE EUROPEAN CENTRE (Μητροπόλεως 74, Αθήνα) από τις 25 Ιουνίου έως τις 10 Αυγούστου 2021, με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Η έναρξη της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Ιουνίου, και με διευρυμένο ωράριο από τις 13:00 έως τις 20:00, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών και με βασική μας προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και ασφάλεια. Στον εκθεσιακό χώρο θα μπορούν να εισέλθουν ταυτόχρονα έως και 10 άτομα.

Όλα τα νικηφόρα σχέδια δημοσιεύονται επίσης στο GOOD DESIGN YEARBOOK 2020-2021, επιμέλειας Christian Narkiewicz-Laine, που εκδόθηκε από την Metropolitan Arts Press Ltd. και είναι διαθέσιμο στο κατάστημα του THE EUROPEAN CENTRE και στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Metropolitan Arts Press, εδώ.

gkda1tIxw-.jpg

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το GOOD DESIGN®, εδώ.

FACEBOOK EVENT: εδώ

GOOD DESIGN SHOW EUROPE 2021

Έναρξη: Παρασκευή, 25 Ιουνίου, Ώρες: 13.00-20.00.

Διάρκεια έκθεσης: 25/6 έως 10/8/2021.

Ημέρες και ώρες: Τετάρτη έως Κυριακή 12:00 - 19:00.

Χώρος: THE EUROPEAN CENTRE, Μητροπόλεως 74, Αθήνα, Ελλάδα. Πληροφορίες: 210 3428511.

vox-LcemQG.jpg
25/06/2021, 09:00
10/08/2021, 19:00
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Δε βρέθηκαν αποτελέσματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

September Issue vol.1 | 2021
ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΥΧΗ
SUBSCRIBE

PRODUCT CATALOGUE

Flex Active Frames

EKA Hellas

Actiu Home Office

The Green Office

Europa Pergola

Europa

Acoustic Panel DecoSound

The Consquare

Axyl

The Consquare

Gesture

Eka Group
LOAD MORE ALL PRODUCTS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για Συγκρότημα Κοινωνικής Κατοικίας στα Πάνω Πολεμίδια στην επαρχία Λεμεσού

Ιέρωνος 17_Αρχιτεκτονικό Εργαστήριο - 22/09/2021

Pirouette House

Wallmakers - 20/09/2021

Υποδομές Πρόνοιας και Πάρκο γειτονιάς στον Δήμο Χανίων (Συμμετοχή)

Άγις Μουρελάτος - 17/09/2021

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες