`

ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Μετάθεση της διοργάνωσης του “The Material Lab 2020”

28/03/2020, 11:00
29/03/2020, 18:00
MEC Παιανίας
Εργαστήριο

Μετά τις πρόσφατες σαφείς κρατικές οδηγίες και τα σχετικά μέτρα πρόληψης όσον αφορά την εξάπλωση του κορονοϊού (COVID-19), το Event/Εργαστήριο Υλικών “The Material Lab” αναβάλλεται. 

Ακολουθώντας τις εξελίξεις, και έπειτα από την απαγόρευση των εκδηλώσεων συνεδριακού χαρακτήρα ως μέτρο πρόληψης της εξάπλωσης του ιού COVID-19, ανακοινώνουμε τη χρονική μετάθεση της διοργάνωσης του “The Material Lab”, το οποίο επρόκειτο να διεξαχθεί το διήμερο 28 και 29 Μαρτίου 2020.

Οι νέες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα, αφού συνυπολογισθούν οι διαμορφούμενες συνθήκες και εξασφαλιστούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την απόλυτα επιτυχημένη διεξαγωγή τής πρωτότυπης και conceptual αυτής εκδήλωσης, για την οποία υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες.

Ως διοργανώτρια εταιρεία Demand Fairs & Media, προσπαθούμε να αντιμετωπίζουμε υπεύθυνα τις περιστάσεις, ενώ είμαστε πολύ ευαίσθητοι σε ζητήματα που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία όσων συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μας (εκθέτες, επισκέπτες, συνεργάτες), αλλά και των οικογενειών τους. 

Για περισσότερη ενημέρωση: Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς στα 211/8008959, 210/9408714-7 και ηλεκτρονικά στο info@archetype.gr


Τα Υλικά και η Εφαρμογή τους σε πρώτο πλάνο 

The Material Lab 2020

Ύλη και Αρχιτεκτονική

Ένα πρωτότυπο Event- Εργαστήριο Εφαρμογής Υλικών για Αρχιτέκτονες, Σχεδιαστές, Κατασκευαστές

28-29 Μαρτίου 2020

MEC Παιανίας

Η αρχιτεκτονική δημιουργία είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με τα υλικά και τις μεθόδους κατασκευής, πάνω σε μια ειλικρινή σχέση αλληλεπίδρασης. Τα υλικά, αναμφίβολα μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τον μελετητή, και να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην επιτυχή υλοποίηση του αρχιτεκτονικού σχεδίου. 

Η σωστή χρήση των υλικών, στο πλαίσιο της κατασκευαστικής μελέτης, προϋποθέτει καλή γνώση των τεχνικών χαρακτηριστικών, των υλικών και κυρίως του τρόπου εφαρμογής τους. Γνώση που είναι απαραίτητη για έναν σωστό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Παλαιότερες γενιές αρχιτεκτόνων γνώριζαν την οικοδομή και τα υλικά της, ενώ σήμερα παρατηρείται το φαινόμενο η αρχιτεκτονική μελέτη να επικεντρώνεται μόνο στον γενικό σχεδιασμό ενός έργου, χωρίς να υπάρχει έντονη επαφή με τη μελέτη εφαρμογής του, αφήνοντας το συγκεκριμένο κομμάτι σε άλλους επαγγελματίες του χώρου. Με αυτό τον τρόπο ο μελετητής χάνει την ουσιαστική επαφή με την κεντρική του ιδέα, μη μπορώντας να προσδώσει σε αυτή πνευματικότητα, αίσθημα και εμπειρία. 

Με την τεχνολογία των υλικών να αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια και την αγορά συνέχεια να εμπλουτίζεται με νέα υλικά, οι μελετητές καλούνται να ενημερώνονται συνεχώς για τα χαρακτηριστικά τους, μένοντας σε επαφή με ένα βασικό κομμάτι που αφορά τη δουλειά τους. 

Πιστεύοντας ότι η ενημέρωση των μελετητών για τα νέα υλικά τα οποία καλούνται να χρησιμοποιήσουν και να προδιαγράψουν πρέπει να είναι συνεχής, το Archetype και η Demand Fairs & Media, διοργανώνουν το Εργαστήριο Εφαρμογής Υλικών με τίτλο “The Material Lab.  Ύλη και αρχιτεκτονική ”.

Κατά τη διάρκεια του Εργαστηρίου, καταξιωμένες εταιρείες  του χώρου θα παρουσιάσουν παλιά και νέα υλικά αιχμής. Μέσα από έναν πρωτότυπο τρόπο, θα γίνουν γνωστά τα τεχνικά χαρακτηριστικά των υλικών, καθώς και οι γενικές προδιαγραφές, αλλά κυρίως ο τρόπος εφαρμογής τους σε πραγματικό χρόνο.

Το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο MEC Παιανίας στις 28-29 Μαρτίου 2020 

Περισσότερες πληροφορίες και τρόπους συμμετοχής δείτε ΕΔΩ

-qYjPaIOjo.jpg
28/03/2020, 11:00
29/03/2020, 18:00
MEC Παιανίας
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

PRODUCT CATALOGUE

Μαρμάρινη Επιφάνεια Aliveri

Moschou S.A

Σποτ Οροφής Hide 105 Dark Rotate

MP ILLUMINATION – MARINOS PATRIKIOS

Actiu Home Office

The Green Office

Κάθισμα TNK Flex by ACTIU

The Green Office

Ρυθμιζόμενο σε ύψος γραφείο Mobility by ACTIU

The Green Office
LOAD MORE ALL PRODUCTS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βραβείο A' design award στην εταιρεία Vrantsi

Archetype team - 28/09/2022

Ολική ανακαίνιση της κεντρικής σουίτας του Ολυμπιακού σταδίου ΟΑΚΑ

Archetype team - 27/09/2022

Αγορά Μοδιάνο, ένα κόσμημα

Ανδρέας Γιακουμακάτος - 26/09/2022

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

September Issue vol.1 | 2022
ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΥΧΗ
SUBSCRIBE

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες