`

ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Uploaded by: Archetype Editor

Euphoria Resort


ΠΕΡΙΟΧΗ:
Κρήτη, Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε: 6/3/19

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Euphoria Resort, 5* All Inclusive Resort δυναμικότητας 700 κλινών, βρίσκεται στον οικισμό Σκουτελώνα, στα Χανιά Κρήτης. Σε οικόπεδο 65.000 τ.μ., το οποίο γειτνιάζει με τη θάλασσα και έχει πρόσωπο στην παλιά εθνική οδό Χανίων – Κισάμου, αναπτύσσεται ξενοδοχειακή μονάδα 32.500 τ.μ. κύριων και βοηθητικών χώρων και 5.000 τ.μ. υδάτινων επιφανειών. 

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα, που αποτελείται από 8 κτήρια και μια κεντρική, beach-entry, υπαίθρια πισίνα, διαθέτει 4 εστιατόρια, ένα lounge bar, ένα pool bar, ένα κέντρο spa με εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα και γυμναστήριο, ένα waterpark, δωμάτια και σουίτες με ιδιωτικές πισίνες και κήπους. Τα 8 κτήρια τοποθετούνται περιμετρικά στο οικόπεδο, ενώ στο εσωτερικό τμήμα του οικοπέδου βρίσκεται η κεντρική πισίνα με το pool bar. Η πισίνα είναι τοποθετημένη σε τέτοια θέση, ώστε να δίνει την εντύπωση ότι η θάλασσα εισέρχεται εντός του ξενοδοχειακού συγκροτήματος. 

Το κεντρικό κτήριο στεγάζει την υποδοχή, το εστιατόριο και το μπαρ και αναπτύσσεται σε 3 ορόφους, με εμβληματική στεγασμένη είσοδο. Το κτήριο είναι υπερυψωμένο σε σχέση με το εσωτερικό τμήμα του οικοπέδου, ώστε κατά την είσοδο των επισκεπτών στην υποδοχή να δημιουργείται οπτική άνεση, με ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα. 

Στο διώροφο κτήριο του βορειοανατολικού τμήματος, με επίστεψη η οποία αποτελείται από 3 θόλους, τοποθετούνται οι υπόλοιπες κοινόχρηστες λειτουργίες. Η κεντρική είσοδος οδηγεί στην κλειστή πισίνα. Στο βόρειο τμήμα του κτηρίου, προς τη θάλασσα, στεγάζονται εστιατόρια, ενώ στο νότιο τμήμα του ίδιου κτηρίου στεγάζονται οι χώροι του γυμναστηρίου. Στο υπόγειο βρίσκεται το κέντρο ευεξίας και χώρος spa.

Στα υπόλοιπα κτήρια, δύο και τριών ορόφων, τοποθετούνται τα δωμάτια και οι σουίτες.

Αναζητώντας αναφορές από την τοπική αρχιτεκτονική, η ομάδα σχεδιαστών επέλεξε γραμμές συμβατές με την αρχιτεκτονική παράδοση της πόλης των Χανίων. Οι μορφές είναι εμπνευσμένες από το παλιό ενετικό λιμάνι των Χανίων και ιδιαίτερα τα ενετικά νεώρια, με τους χαρακτηριστικούς θόλους και τις τριγωνικές απολήξεις των όψεων, ενώ έγινε μία προσπάθεια να αποδοθούν με έναν σύγχρονο τρόπο. Τα χρώματα που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι γήινα και στις αποχρώσεις της άμμου, για καλύτερη εναρμόνιση με το υπάρχον φυσικό τοπίο.

Έχοντας ως στόχο την υψηλή ενεργειακή απόδοση του κτιρίου (Α+), έγινε χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εφαρμόστηκαν μέτρα με σκοπό τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Σε όλα τα κτήρια τοποθετήθηκαν θερμομονωτικές πλάκες θερμοπρόσοψης 7 εκ., ενεργειακά κουφώματα με θερμοδιακοπή και τζάμια με επίστρωση χαμηλής εκπομπής. Εγκαταστάθηκε γεωθερμικό σύστημα κλιματισμού με πολύ υψηλό βαθμό απόδοσης λόγω της εκμετάλλευσης της θερμότητας αντλούμενου υπόγειου νερού. Με ελάχιστο ενεργειακό κόστος επιτυγχάνεται και η παραγωγή Ζεστού Νερού Χρήσης λόγω της εκμετάλλευσης της απορριπτώμενης θερμότητας από το σύστημα κλιματισμού. Υλοποιήθηκαν τέλος, δύο αυτόνομα φωτοβολταϊκά πεδία για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

4XWgpU8JCx.jpg

Κεντρικό κτήριο – Είσοδος

Τίτλος Έργου: Euphoria Resort – 5* All Inclusive Resort
Είδος Έργου: Ιδιωτικό
Ιδιοκτησία: Τομές Ακίνητα ΑΕ
Θέση Έργου: Σκουτελώνας Κολυμβαρίου, Χανιά Κρήτης

Μελέτη Γενικής Διάταξης: Συνεργαζόμενα Γραφεία – ΜΜ Group Consulting Engineers, Κ. Κοσκινάς και Συνεργάτες
Αρχιτεκτονική Μελέτη: ΜΜ Group Consulting Engineers
Στατική Μελέτη: Κ. Κοσκινάς και Συνεργάτες
Η/Μ Μελέτες: ΜΜ Group Consulting Engineers
Interior Design: Βασίλης Λαμπρινός, Γιώργος Χρυσοχόου

Κατασκευαστής: Τομές ΑΤΕ          
Χρόνος μελέτης: 2014-2016
Χρόνος κατασκευής: 2016-2018
Συνολική επιφάνεια δόμησης: 16.500 τ.μ.

Συντάκτης κειμένου: Άννα Λαμπρινού (MM Group Consulting Engineers)
Φωτογραφίες: Γιώργος Αναστασάκης (SOUTH space for photography)

Εισαγωγική φωτογραφία : Lobby

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Euphoria Resort
Euphoria Resort
Euphoria Resort
Euphoria Resort
Euphoria Resort
Euphoria Resort
Euphoria Resort
Euphoria Resort
Euphoria Resort
Euphoria Resort
Euphoria Resort
Euphoria Resort
Euphoria Resort
Euphoria Resort
Euphoria Resort
Euphoria Resort

ΧΑΡΤΗΣ

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες