ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Uploaded by: Archetype Editor

Γραφεία Consensys


ΠΕΡΙΟΧΗ:
Shoreditch, Λονδίνο, United Kingdom

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Δύο άνθρωποι δεν δουλεύουν πάντα με τον ίδιο τρόπο. Καθένας έχει διαφορετικούς χώρους στους οποίους προτιμά να εργάζεται -στο καφέ, στη βιβλιοθήκη, σε κάποιο γωνιακό γραφείο, σε έναν ήσυχο, απομονωμένο θάλαμο, ακόμα και ξαπλωμένος στο πάρκο- και συχνά αυτό ποικίλλει ανάλογα με την ώρα της ημέρας ή το είδος της εργασίας. Η ιδέα μας για τη στέγαση των κεντρικών γραφείων της Consensys στο Λονδίνο, μιας ταχέως αναπτυσσόμενης εταιρείας start-up, αναγνωρίζει και ενθαρρύνει αυτή τη διαφορετικότητα, παρέχοντας στο πενταώροφο κτίριο ξεχωριστά περιβάλλοντα εργασίας.

Το έργο μελετά και επανεξετάζει κοινώς αποδεκτές έννοιες σχετικά με την αξία της ανοιχτότητας και της ευελιξίας στον σχεδιασμό γραφείων και δημιουργεί μια ποικιλία ιδιαίτερων χώρων, προσεκτικά συντονισμένων για την υποστήριξη διαφορετικών τρόπων εργασίας. Συγκεκριμένα, εισάγεται ένα αντικείμενο στο κέντρο κάθε ορόφου για να τον χωρίσει σε διακριτά περιβάλλοντα, καθένα από τα οποία χαρακτηρίζεται από μια μοναδική παλέτα υλικών και την ανάλογη ατμόσφαιρα. Ο χώρος του κεντρικού αντικειμένου φιλοξενεί αίθουσες συσκέψεων και τηλεφωνικούς θαλάμους διαφορετικών μεγεθών και λειτουργεί σαν ένα «κοινό έδαφος» παρέχοντας έναν ουδέτερο χώρο μετάβασης, έναν «πυκνωτή» για κάθε όροφο.

Κάθε διακριτός χώρος περιμετρικά του αντικειμένου παραπέμπει σε μια αλληγορική τοποθεσία, για να συνθέσει την αντίστοιχη ατμόσφαιρα και να καθιερώσει ένα σύνολο κανόνων σχετικά με το πώς θα πραγματοποιηθεί η εκάστοτε εργασία. Το Εργαστήριο με το ανοιχτό γκρι δάπεδο, τα λευκά έπιπλα και τους λαμπτήρες φθορισμού είναι ένας χώρος ανοιχτός, ήσυχος που παρέχει τη δυνατότητα συγκέντρωσης. Η Βιβλιοθήκη με το δάπεδο από φελλό και τα έπιπλα από σκούρο ξύλο προκαλεί ένα είδος «μεσαιωνικής» μελέτης και ενθαρρύνει την ατομική σκέψη και τον στοχασμό. Το φωτεινό πορτοκαλί χαλί τού καθιστικού με τα μαλακά έπιπλα προσφέρει έναν χώρο για άτυπη εργασία και περιστασιακή συνομιλία. Το καρό -μαύρο και άσπρο- γεωργιανό δάπεδο της τραπεζαρίας με το μεγάλο κοινόχρηστο τραπέζι ενθαρρύνει τον ανοιχτό διάλογο και τη συνεργασία.

Τα παράθυρα του κεντρικού αντικειμένου ευθυγραμμίζονται, ώστε να δημιουργήσουν θέες σε κάθε όροφο και στιγμές διαπερατότητας που σχετίζουν τα διαφορετικά περιβάλλοντα μεταξύ τους. Με αυτόν τον τρόπο, οι χώροι είναι διακριτοί αλλά και ταυτόχρονα συνδεδεμένοι, ένα κολάζ διαφορετικών υλικών και βιωμάτων, που σε κάθε όροφο «πλέκονται» και συγκρατούνται απαλά από τη γεωμετρία του κεντρικού αντικειμένου. 

v0WNnXXf1k.jpg

Αρχιτέκτονες: Neiheiser Argyros
Ομάδα Neiheiser Argyros: Xristina Argyros, Ryan Neiheiser, Danae Haratsis, Eleni Vagianou, Georgia Kestekoglou, Atiyeh Naghavi, Kevin Larson
Mελέτη Φωτισμού: The Lighting Asylum
Κατασκευή: Construction & Shopfitting Ltd

CONSENSYS
Πελάτης: Consensys
Συνολική Επιφάνεια: 1400 μ² σε 5 επίπεδα
Χρόνος αποπεράτωσης: Μάιος 2019

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Γραφεία Consensys
Γραφεία Consensys
Γραφεία Consensys
Γραφεία Consensys
Γραφεία Consensys
Γραφεία Consensys
Γραφεία Consensys
Γραφεία Consensys
Γραφεία Consensys
Γραφεία Consensys
Γραφεία Consensys
Γραφεία Consensys
Γραφεία Consensys
Γραφεία Consensys
Γραφεία Consensys
Γραφεία Consensys
Γραφεία Consensys
Γραφεία Consensys
Γραφεία Consensys
Γραφεία Consensys

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες