`

ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Uploaded by: Archetype Editor

Infinity project


ΠΕΡΙΟΧΗ:
Πόρτο Χέλι, Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε: 5/2/20

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Τo Infinity project είναι ένα σύνθετο τουριστικό κατάλυμα 15.500 τ.μ., σε παραθαλάσσιο οικόπεδο 75.000 τ.μ., στο Πόρτο Χέλι. Με απευθείας ανάθεση, η εταιρεία Golden Land Goutos ανέθεσε στους αρχιτέκτονες τη μελέτη του συγκροτήματος, το οποίο αποτελείται από το Infinity resort 300 κλινών και 5 πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες. Η προθεσμία (από τον operator) για την ολοκλήρωση της μελέτης ήταν ο Ιούνιος του 2018, και για τη λειτουργία του ξενοδοχείου είναι ο Οκτώβριος του 2022. Ο ευέλικτος σχεδιασμός  αυτοτελών μονάδων 65 τ.μ. επιτρέπει τη συνένωσή τους σε μεγαλύτερες τρίκλινες ή τετράκλινες μονάδες, ανάλογα με τις απαιτήσεις τού operator, με μέγιστο αριθμό τις 100 μονάδες (200 κλίνες). Οι κοινόχρηστοι χώροι περιλαμβάνουν: lobby, spa, pool bar, restaurant, βιβλιοθήκη, καταστήματα.

mIynSFFocH.jpg

Στο πεδίο μελέτης προϋπάρχει τουριστικό κατάλυμα, για την ανέγερση του οποίου ένα μεγάλο ποσοστό της πλαγιάς αφαιρέθηκε, τραυματίζοντας το φυσικό πρανές. Μετά την κατεδάφιση των υπαρχόντων κατασκευών, η μελέτη αποκαθιστά πλήρως την κλίση του εδάφους, μέσα στην οποία εντάσσεται η νέα πρόταση. Το κτίσμα ακολουθεί τη φυσική κλίση της πλαγιάς και οι κατοικήσιμοι χώροι είναι υπόσκαφοι. Τα δώματα φυτεύονται, κι έτσι ελαχιστοποιείται το κτιριακό αποτύπωμα και αφομοιώνεται από το φυσικό τοπίο. Οι καμπύλες του εδάφους χρησιμοποιούνται ως το βασικό συνθετικό εργαλείο, και με τη βοήθεια ενός εγκάρσιου κανάβου δημιουργείται το σύστημα δομής για να οργανωθεί με ακρίβεια το φαινομενικά άναρχο και ρευστό φυσικό τοπίο. Αυτή η τρισδιάστατη σκακιέρα που εφαρμόζει ομαλά στην πλαγιά, αποκαλύπτεται μόνο στα σημεία όπου τοποθετούνται οι κατοικίες. Οι κατοικήσιμοι χώροι διαφορετικών τυπολογιών είναι οι αρνητικοί χώροι, που τοποθετημένοι στρατηγικά, δίνουν τον ρυθμό σε αυτό το μωσαϊκό πλήρων και κενών, φυσικού και διαμορφωμένου χώρου. Τα τοιχία του εγκάρσιου κανάβου και η κλίση της πλαγιάς αποκλείουν κάθε οπτική επαφή μεταξύ των κατοικιών, εστιάζοντας το βλέμμα στο νερό και τον ορίζοντα. Ο επισκέπτης απομονώνεται, ηρεμεί και απολαμβάνει το αιγαιοπελαγίτικο γαλάζιο.

e8SI1tH4Za.jpg


Αρχιτεκτονική μελέτη: Mold Architects
Τοποθεσία: Πόρτο Χέλι
Έκταση: 15.000 μ²
Τύπος έργου: 5 αστέρων Resort
Έτος: 2017
Διακρίσεις: HOTEL SHOW 2016 Ι 100% Hotel Design Award

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Infinity project
Infinity project
Infinity project
Infinity project
Infinity project
Infinity project
Infinity project
Infinity project
Infinity project
Infinity project
Infinity project
Infinity project

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες