`

ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Uploaded by: Archetype Editor

Snowfall House


ΠΕΡΙΟΧΗ:
Καλάβρυτα, Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε: 19/9/22

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Snowfall House βρίσκεται σε ένα οικόπεδο 4000 τετραγωνικών μέτρων στο δάσος του ορεινού Χελμού, κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων. Σε υψόμετρο 1200 μέτρων, και με προσανατολισμό προς τον Νότο, αναζητά τη ζεστασιά του ηλιακού φωτός. 

Η κύρια κατοικία φιλοξενεί μια τετραμελή οικογένεια, και η προσαρμοσμένη σουίτα φιλοξενίας προσφέρει ευελιξία για δύο ακόμη άτομα. Η νότια όψη επεκτείνεται προς τα παρθένα δάση, προσφέροντας υπέροχη θέα και άμεσα φυσικό φως. Το βόρειο τμήμα του συγκροτήματος δημιουργεί μια προστασία, συρρικνώνοντας και περιορίζοντας το μονοπάτι του βόρειου ανέμου. 

Ο εξωτερικός χώρος μεταξύ των δύο όγκων του κτίσματος σκιάζεται από τον επάνω όροφο του σπιτιού, δημιουργώντας μια σκεπαστή αυλή για τις μέρες και τις νύχτες που φυσάει. 

Η διαδικασία σχεδιασμού ξεκίνησε από την ιδέα ενός βραχώδους σπιτιού που καλύπτεται από μια έντονη χιονόπτωση. Το σπίτι κατά τη διάρκεια του χειμώνα φοράει έναν λευκό μανδύα, που παραμένει «λευκός» κατά το υπόλοιπο του έτους λόγω των ψυχρών βοριάδων, θυμίζοντας τα παγωμένα μέρη που αρνούνται να λιώσουν στις πλαγιές των βουνών. 

Η περιβαλλοντολογική μας ενσυναίσθηση μας οδήγησε στη σχεδίαση ενός ομαλά ενταγμένου κτιρίου στη δομή του τοπίου. Τόσο το κτίριο όσο και οι κάτοικοί του συνυπάρχουν αρμονικά με το φυσικό περιβάλλον, καθώς προσπαθούμε να αποφύγουμε την παρέμβαση στη φύση. Η χρήση φυσικών υλικών, όπως ξύλο και πέτρα, επιτυγχάνουν την άμεση πρόσβαση στο έδαφος χωρίς τεχνητή μετάβαση, και η απόκρυψη των οχημάτων στο υπόγειο του σπιτιού αποδεικνύει την οικολογική μας προσέγγιση. 

K0CgbW5LXR.jpg


Αρχιτέκτονες: dotn

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Snowfall House
Snowfall House
Snowfall House
Snowfall House
Snowfall House
Snowfall House
Snowfall House
Snowfall House
Snowfall House
Snowfall House
Snowfall House

ΧΑΡΤΗΣ

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες