ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Uploaded by: Archetype Editor

ZIN in No(o)rd


ΠΕΡΙΟΧΗ:
Bruxelles, Belgium

Δημοσιεύθηκε: 21/8/19

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το καινοτόμο έργο, “ZIN in No(o)rd’’, φιλοδοξεί να επαναχρησιμοποιήσει τους εμβληματικούς πύργους WTC Ι και ΙΙ, που βρίσκονται στην καρδιά του Βόρειου τομέα των Βρυξελλών. Αντί μίας απλής αποκατάστασης των υπαρχόντων κτηρίων, το ερώτημα που τίθεται εδώ είναι της προσθήκης μίας νέας διάστασης στο πρότζεκτ, ενώνοντας τους δύο πύργους με ένα νέο κτήριο 14 ορόφων, διπλού ύψους, και δημιουργώντας μία νέα συνθήκη για την κατασκευή ενός υβριδικού κτηρίου, όπου συνδυάζονται νέες τυπολογίες γραφείων και διαμερισμάτων, ένα ξενοδοχείο, μαγαζιά και χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας, με πολύ πράσινο. Η σχέση με την πόλη έχει επίσης απολύτως ανασχεδιαστεί, με ένα ανοιχτό στον δρόμο ισόγειο, με πολλές διευθύνσεις, δημιουργώντας πολλαπλές σχέσεις με την πόλη και τον δημόσιο χώρο. Το έργο αυτό είναι, λοιπόν, μία απάντηση στο ευρύτερο περιβάλλον του καθώς και σε μελλοντικές επενδύσεις. Αποτελεί μία νέα, ευέλικτη ιδέα, που θα θέσει νέες βάσεις για κτήρια μεικτής χρήσης, μεγάλης κλίμακας, στην Ευρώπη.

Το έργο αυτό επιμένει ριζοσπαστικά στην επανάχρηση, όχι μόνο αντιλαμβανόμενο τα υπάρχοντα κτήρια ως τράπεζες υλικών, αλλά επίσης λόγω μίας καινοτόμας αρχιτεκτονικής ιδέας. Μελετώντας και συμπληρώνοντας τις υπάρχουσες συνθήκες με μία σειρά στρατηγικών επεμβάσεων με μελλοντικό ορίζοντα, ένα ανθεκτικό κτήριο έχει σχεδιαστεί. Μελλοντικά, μπορεί να προσαρμοστεί ευέλικτα σε νέες χρήσεις. Προσθέτοντας έναν νέο όγκο με ορόφους διπλού ύψους, παρέχοντας πολλαπλές διόδους κίνησης και πρόσβασης και ενεργοποιώντας τους αστικούς χώρους σαν να ήταν ένα κοινόχρηστο χολ, ένα μεικτό κτήριο διαμορφώθηκε, που δεν σχεδιάστηκε για έναν τύπο χρήσης, αλλά μπορεί να εξελιχθεί μέσα στον χρόνο.

Στο ‘’ZIN in No(o)rd’’, περίπου 3.900 Φλαμανδοί αξιωματούχοι θα βρουν έναν νέο χώρο έμπνευσης, έναν βιώσιμο χώρο εργασίας, όπου κεντρικό ρόλο διαδραματίζει η ιδέα της ανταλλαγής και της ευελιξίας. Οι χώροι γραφείων δίνουν την ευκαιρία συνάντησης και συνεργασίας σε ένα υγιεινό, πολυμορφικό και πράσινο εργασιακό περιβάλλον. Τα διαμερίσματα θα είναι προς ενοικίαση, ενώ ένα καινοτόμο πλάνο έχει τεθεί σε εφαρμογή για το ξενοδοχείο, σε συνεργασία με έναν εξειδικευμένο διαχειριστή. 

KltjT-eAky.jpg

Project name: ZIN
Architecture Firm: 51N4E
Lead Architects: 51N4E, Jaspers-Eyers, l’AUC
Design Team for 51N4E: Johan Anrys, Freek Persyn, Olivier Cavens, Louise Vanderlinden, Guillem Pons, Charlotte Schmidt, Janik Beckers, Hunter Doyle, Matthias Salaets, Laura Villeret, Alba Tavares Vanhoutte, Ruben Janssens
Clients: Befimmo NV
Consultants:Greisch (structure), VK Engineering (technical, EPB, durable energy, fire safety), De Fonseca (acoustics), VS-a (façade), Plant- en houtgoed (greenery), Drees & Sommer (circular building)

Επιμέλεια κειμένου: Ναυσικά Ευκλείδου

Program:Mixed use – offices, apartments, hotel, retail, sport infrastructure, public (green) spaces
Built Surface: 115.000 m²
Project location: Bruxelles,BE
Photo credits: 51N4E

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ZIN in No(o)rd
ZIN in No(o)rd
ZIN in No(o)rd
ZIN in No(o)rd
ZIN in No(o)rd
ZIN in No(o)rd
ZIN in No(o)rd
ZIN in No(o)rd
ZIN in No(o)rd
ZIN in No(o)rd
ZIN in No(o)rd

ΧΑΡΤΗΣ

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες