`

ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Προφίλ

Η αρχιτεκτονική στην Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με σύνθετα προβλήματα θεωρητικά, πρακτικά, εκπαιδευτικά και επαγγελματικά αλλά και θετικές προκλήσεις. Στην ευρύτερη διεθνή σκηνή η αρχιτεκτονική, έχοντας αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση και με τη βοήθεια του διαδικτύου, χαρακτηρίζεται σήμερα από έναν ενδιαφέροντα πλουραλισμό ιδεών ο οποίος όμως, μερικές φορές, στηρίζεται στην κυριαρχία της εικόνας εις βάρος της ουσίας.

Το αρχιτεκτονικό ηλεκτρονικό περιοδικό Archetype, με βασικούς στόχους τον πλουραλισμό, την αξιοπιστία και τον τεκμηριωμένο κριτικό λόγο, αποτελεί έναν έγκυρο πυρήνα αρχιτεκτονικής ενημέρωσης, λειτουργώντας ως σημείο αναφοράς για τους αρχιτέκτονες της πράξης, αλλά και για την ακαδημαϊκή κοινότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για τον σκοπό αυτό, επιχειρεί να συνδυάσει τους γρήγορους ρυθμούς του διαδικτύου με την ποιότητα και τον στοχασμό που εξασφαλίζει ο ρυθμός ενός εντύπου. Έτσι συγκροτεί τη διπλή ταυτότητά του: αφενός την ενημερωτική, στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάζεται η αρχιτεκτονική επικαιρότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αφετέρου την ερευνητική, στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάζονται κείμενα ιστορίας αρχιτεκτονικής, κριτικής ανάλυσης και απόψεων, αλλά και θεωρίας της αρχιτεκτονικής και τέχνης.

Κύρια βεβαίως παρουσία έχει η κριτική παρουσίαση του υλοποιημένου αρχιτεκτονικού έργου ποιότητας, έκφραση και αυτό του σύγχρονου σχεδιαστικού πλουραλισμού. Το Archetype τελικά συγκροτεί μια ολοκληρωμένη ταυτότητα η οποία κατοχυρώνεται τόσο από την ελεύθερη σκέψη όσο και από την πολύπλευρη παρουσίαση του σύνθετου πεδίου δημιουργικής δράσης που η αρχιτεκτονική αποτελεί.

Η συντακτική επιτροπή

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

PRODUCT CATALOGUE

HAGODECK Kαλύμματα φρεατίων με επιλογή τελικής επιφάνειας

CARAMONDANI HELLAS

Σποτ Οροφής Hide 105 Dark Rotate

MP ILLUMINATION – MARINOS PATRIKIOS

Κάθισμα TNK Flex by ACTIU

The Green Office

Ρυθμιζόμενο σε ύψος γραφείο Mobility by ACTIU

The Green Office
LOAD MORE ALL PRODUCTS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Villa on the Rocks

Archetype team - 07/06/2023

Τo αρχιτεκτovικό σχέδιo σε απoδρoμή

Γιάννης Αθανασόπουλος - 05/06/2023

Reflections Architects’ Files

Archetype team - 02/06/2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

May Issue vol.2 | 2023
ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΥΧΗ
SUBSCRIBE

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες