`

ΕΓΓΡΑΨΟΥ

για να λαμβάνεις τα νέα του Archetype στο email σου!

 Πατώντας 'Subscribe' συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Προφίλ

Η αρχιτεκτονική στην Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με σύνθετα προβλήματα θεωρητικά, πρακτικά, εκπαιδευτικά και επαγγελματικά αλλά και θετικές προκλήσεις. Στην ευρύτερη διεθνή σκηνή η αρχιτεκτονική, έχοντας αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση και με τη βοήθεια του διαδικτύου, χαρακτηρίζεται σήμερα από έναν ενδιαφέροντα πλουραλισμό ιδεών ο οποίος όμως, μερικές φορές, στηρίζεται στην κυριαρχία της εικόνας εις βάρος της ουσίας.

Το αρχιτεκτονικό ηλεκτρονικό περιοδικό Archetype, με βασικούς στόχους τον πλουραλισμό, την αξιοπιστία και τον τεκμηριωμένο κριτικό λόγο, αποτελεί έναν έγκυρο πυρήνα αρχιτεκτονικής ενημέρωσης, λειτουργώντας ως σημείο αναφοράς για τους αρχιτέκτονες της πράξης, αλλά και για την ακαδημαϊκή κοινότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για τον σκοπό αυτό, επιχειρεί να συνδυάσει τους γρήγορους ρυθμούς του διαδικτύου με την ποιότητα και τον στοχασμό που εξασφαλίζει ο ρυθμός ενός εντύπου. Έτσι συγκροτεί τη διπλή ταυτότητά του: αφενός την ενημερωτική, στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάζεται η αρχιτεκτονική επικαιρότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αφετέρου την ερευνητική, στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάζονται κείμενα ιστορίας αρχιτεκτονικής, κριτικής ανάλυσης και απόψεων, αλλά και θεωρίας της αρχιτεκτονικής και τέχνης.

Κύρια βεβαίως παρουσία έχει η κριτική παρουσίαση του υλοποιημένου αρχιτεκτονικού έργου ποιότητας, έκφραση και αυτό του σύγχρονου σχεδιαστικού πλουραλισμού. Το Archetype τελικά συγκροτεί μια ολοκληρωμένη ταυτότητα η οποία κατοχυρώνεται τόσο από την ελεύθερη σκέψη όσο και από την πολύπλευρη παρουσίαση του σύνθετου πεδίου δημιουργικής δράσης που η αρχιτεκτονική αποτελεί.

Η συντακτική επιτροπή

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

PRODUCT CATALOGUE

ΝΕΟ!

Magnistretch Mattress

Magniflex Hellas

Υαλοσανίδα GLASROC X

SAINT GOBAIN

ES64 LESS FRAME 2.0 ΕΤΕΜ

ETEM

HAGODECK Kαλύμματα φρεατίων με επιλογή τελικής επιφάνειας

CARAMONDANI HELLAS
ALL PRODUCTS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέες Κτηριακές Εγκαταστάσεις του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου

Archetype team - 24/05/2024

Tα Novelties της Artemide στην Design Week 2024

Archetype team - 23/05/2024

Ενέργεια, Αρχιτεκτονική και Περιβάλλον (Α' Μέρος)

Ηρώ Καραβία - 22/05/2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

February Issue vol.2 | 2024
ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΥΧΗ
SUBSCRIBE

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ARCHETYPE

Μπορείς να καταχωρήσεις το έργο σου με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:

Μέσα από το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου στο archetype.gr Συνδέσου Εδώ
Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό, μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ του αρχιτεκτονικού σου γραφείου Εγγράψου Εδώ
Εναλλακτικά, μπορείς να μας στείλεις πληροφορίες και φωτογραφίες για το έργο σου στο info @ archetype.gr Στείλε Πληροφορίες